Het Calisthenics-park achter het gemeentehuis werd afgelopen zaterdag officieel geopend en krijgt de naam Lijsterpark. Foto: Gerben Slooff
Het Calisthenics-park achter het gemeentehuis werd afgelopen zaterdag officieel geopend en krijgt de naam Lijsterpark. Foto: Gerben Slooff Foto: Gerrit van Loon

Aan de stangen in het Lijsterpark

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - De nieuwe naam van het Calisthenics-park aan de Lijstersingel werd afgelopen zaterdag onthuld door wethouder Dick van Sluis. Tijdens de CentrumXpeditie werd dit stukje sportbeleving officieel gehuldigd en met de naam Lijsterpark kon iedereen leven.

Door Gerrit van Loon

De atleten die calisthenics (sport met toestellen buiten) beoefenen, de wethouders en ontwikkelaars die dit mede mogelijk hebben gemaakt en de bewoners die volop van het park gebruik maken. Ze waren allemaal aanwezig afgelopen zaterdagmiddag. “Ik zag alleen maar blijde gezichten”, liet Gerben Slooff, van Calisthenics Project Capelle aan den IJssel en Fitness van de Straat weten. “We horen alleen maar positieve berichten van de omwonenden, de ouders wiens kinderen op de nabije scholen zitten en elke pauze aan de stangen hangen. Heb alleen maar blije en enthousiaste gezichten gezien.” Slooff bedankte de plaatselijke Albert Heijn voor de geschonken bananen en water. “Er is dankbaar gebruik van gemaakt door de deelnemers en gezinnen die wel een stuk fruit konden gebruiken tijdens de speurtocht.”

Het park achter het gemeentehuis is opnieuw ingericht. De geplaatste attributen bieden tal van sport- en spelmogelijkheden. Deze werden tijdens de CentrumXpeditie toegelicht. Aan de hand van een prijsvraag is de nieuwe naam voor het park gekozen.

Ontwikkellocaties

De officiële opening was onderdeel van de tweede editie van de CentrumXpeditie. Dit keer namen de organisatoren deelnemers mee langs alle ontwikkellocaties waar de afgelopen tijd werkzaamheden zijn verricht of waar op korte termijn werkzaamheden gepland staan. De hele middag waren er op die locaties activiteiten voor jong en oud. In de avond traden zangeres Glennis Grace en zanger Xander de Buisonjé op. De atleten gaven een demonstratie, workshops en er was een competitie in reps en sets met een maximaal aantal pullups, pushups en dips. Aan het einde kon iedereen tijdens de open training aan de stangen hangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 16 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00