Foto:

Sociaal wijkteam Oostgaarde zet zich in voor Sint Maarten

  •   keer gelezen

Capelle - Ruilwinkel Picasso is een mooi initiatief gestart om kleding en materialen in te zamelen voor Sint Maarten. Sociaal wijkteam Oostgaarde besloot te helpen en doneerde op maandag 25 september jl., zeven dozen en drie tassen met kleding aan Picasso Ruilwinkel.


De schade die orkaan Irma heeft aangericht op Sint Maarten is gigantisch. Huizen zonder daken, omgewaaide bomen en straten vol puin. “Mensen zijn wanhopig”, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis. Ruilwinkel Picasso besloot in actie te komen en begon met een inzameling kleding en materialen voor Sint Maarten. Sociaal wijkteam Oostgaarde hoorde van deze actie en wilde ook een steentje bijdragen. Buurtcoach Astrid Keerveld: “Het was even wat werk om de zeven dozen en drie tassen met voornamelijk kinderkleding, kinderschoenen en speelgoed te verzamelen en vervolgens af te geven bij Picasso Ruilwinkel. Daar wordt de kleding zorgvuldig uitgezocht door de vrijwilligers van de Ruilwinkel. Alleen kleding en spullen die ze echt kunnen gebruiken in Sint Maarten worden na een grondige schoonmaak opgestuurd. In deze harde wereld is het mooi te zien hoe vrijwilligers zich inzetten voor anderen!” De actie loopt nog tot woensdag 27 september.

Open inloop
De open inloop “Picasso” aan het Stationsplein in Schollevaar biedt iedere werkdag vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur aan wijkbewoners, jong en oud, de gelegenheid vrij binnen te komen voor een kopje koffie of thee, een krantje te lezen, een boek uit de bibliotheek te halen of kleding en spulletjes te krijgen uit de ruilwinkel.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten