Foto:

Burendag in Schenkel, wat gezellig!

  •   keer gelezen

Capelle - Op zaterdag 23 september jl. organiseerde wijkrestaurant Schenkel een high tea. Aanleiding was de viering van Burendag 2017: het feest waarin het contact met elkaar als buur en buurt centraal staat.


Vijftig buren met verschillende achtergronden en leeftijden waren uitgenodigd om bij deze high tea aanwezig te zijn. Het wijkrestaurant, onderdeel van Pameijer, verzorgde samen met vrijwilligers waaronder ook buurtgenoten allerlei hapjes. Zo was er heerlijke soep vooraf en werden er broodjes met rauwe ham, zalm en tonijn gepresenteerd. Als zoete hapjes werden heerlijke cupcakes gepresenteerd.

Bijzondere ontmoetingen
Buurtcoach Novita Metz van Welzijn Capelle vertelde hoe bijzonder elke keer weer de gesprekken en ontmoetingen aan tafel zijn: “Tijdens de high tea raakten twee vrouwen in gesprek. Al pratende kwamen zij er achter dat ze beiden in dezelfde flat aan de Akkerwinde wonen! De ene mevrouw vertelde dat ze er al 25 jaar woont, de andere 10 jaar. Vandaag werd het eerste contact gelegd. Een andere mevrouw vertelde vanmorgen nog in zak en as te hebben gezeten, maar door hier te zijn even alles te vergeten. Deze afleiding zorgde ervoor dat mevrouw weer moed kreeg een en ander op te pakken.”

Speelcontainer extra geopend
De Supermoeders Schenkel organiseerde op Burendag een extra opening van de speelcontainer. De kinderen konden kaarten knutselen die daarna in de buurt werden uitgedeeld.

Inspirerende ideeën
Niet alleen voor de buren was het een dag voor ontmoeting en gesprek. Ook de buurtcoach van Welzijn Capelle legde, door aan te sluiten bij deze Burendag, veel contacten waaruit leuke ideeën voor bewonersinitiatieven ontstonden.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten