(Bron foto: teamnl.org)
(Bron foto: teamnl.org) (Foto: )

Lisette Teunissen neemt deel aan Para Swim Open in Eindhoven

  •   keer gelezen

Capelle - Zwemster Lisette Teunissen uit Capelle doet vanaf 3 oktober mee aan een toernooi in Eindhoven. Ze zou eigenlijk starten op het WK in Mexico, maar dat is vanwege de aardbevingen daar afgelast. 


Door de verschrikkelijke en verwoestende aardbevingen in Mexico de afgelopen week is het Wereldkampioenschap voor Paralympische zwemmers afgelast. Dit heeft het International Paralympisch Comité besloten na overleg met de organisatie in Mexico City.  Het WK zou op 30 september beginnen. De Nederlandse Parazwemmers waren op dat moment in Flagstaff (USA) op een trainingsstage ter voorbereiding van dit WK. Maandag is Lisette Teunissen met de Nederlandse selectie teruggereisd naar Nederland. De prioriteit ligt nu op herstel en wederopbouw van Mexico en niet op het verdedigen van de titel op de 50 meter rugslag.


De Paralympische zwemploeg kan volgende week toch deelnemen aan een wedstrijd. In Eindhoven organiseert de KNZB een alternatief voor het WK, de eerste Para Swimming Eindhoven Open. Van 3 t/m 5 oktober kunnen Para zwemmers die zich voor het WK in Mexico hebben gekwalificeerd meedoen aan de wedstrijden. Het is fijn dat Lisette toch een kans wordt gegeven om haar beste tijd te zwemmen. Ze staat op scherp, alles was op dit WK gericht.
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten