Choreografe Isabelle Beernaert brengt haar achtste dansvoorstelling naar het Isala. (Foto Bob Harman)
Choreografe Isabelle Beernaert brengt haar achtste dansvoorstelling naar het Isala. (Foto Bob Harman) (Foto: Bob Karman)

Isabelle Beernaert in Isala Theater

  •   keer gelezen

Capelle - Met Tabula Rasa brengt Isabelle Beernaert, bekend geworden als choreografe van So you think you can dance en The ultimate dance battle, alweer haar achtste dansvoorstelling. Ze is tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit de theaters. Dinsdag 9 januari schittert het dansensemble van de Vlaamse choreografe op het grote toneel van het Isala.


Wie wil er niet weleens helemaal opnieuw beginnen en alles achterlaten? Het verleden, beslissingen en fouten in een beweging van tafel vegen. Als een onbeschreven blad (Tabula Rasa) weer doorgaan. Het verleden vergeten en alleen nog de toekomst voor je. In dansvoorstelling Tabula Rasa probeert Isabelle Beernaert gewoontes met veel geweld te kenteren, schoon schip te maken, de vrijheid op te zoeken en te voorkomen dat we klein blijven. Isabelle Beernaert brengt daarvoor, net als in haar eerdere producties, pure dans samen met verschillende muziekstijlen, ditmaal van onder meer Muse, Armand Amar, Max Richter en Damien Rice.
Michele Rose Gilman: ‘She had a gypsy soul and a warrior spirit. She made no apologies for her wild heart. She left normal and regular to explore the outskirts of magical and extraordinary.’
De dansvoorstelling is op dinsdag 9 januari om 20.15 uur in de grote zaal. Entree kost 35,50 euro (CJP / 65+ euro 34,00) . Tip: Voor de klassieke dansliefhebber is zondag 21 januari het Zwanenmeer in het Isala te zien van de Staatsopera van Tatarstan.

www.isalatheater.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten