Afbeelding

Proef met nachtmetro in regio Rotterdam

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Eind 2017 start een pilot met de nachtmetro in de Rotterdamse regio. De RET metrolijnen rijden een jaar lang in de weekenden een uur langer door. Inwoners uit de regio kunnen na bioscoop-, theater- of restaurantbezoek met de metro naar huis. De proef die een jaar duurt en de eerste nachtmetro van Nederland is, is een initiatief van de  gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De RET verwacht per weekend ruim 1.000 extra passagiers te vervoeren. Wethouder Dick van Sluis van Capelle: “Deze pilot is een mooie extra OV voorziening voor Capellenaren en regio-inwoners van en naar Capelle. Mensen kunnen daardoor na bioscoopbezoek of een avondje uit wat langer in de stad blijven en daarna veilig naar huis. Na de pilot evalueren we en wegen we de voors en tegens tegen elkaar af.”

 
 
Op vrijdag- en zaterdagavond zitten de laatste metro’s voller dan op doordeweekse avonden. De gemeenten uit de regio verwachten dan ook dat een uur langer doorrijden voorziet in een behoefte bij de reiziger. Zo hoeven bijvoorbeeld concert- en theaterbezoekers zich niet meer te haasten om met de metro thuis te komen. Bovendien past een nachtmetro bij het stedelijke en metropolitane karakter van de regio, geeft het een extra impuls aan het uitgaansleven en laten meer inwoners de auto staan.

Pilot nachtmetro
De pilot met de nachtmetro start op 29 december 2017 en duurt een jaar. De RET werkt de komende tijd de exacte dienstregeling van de metrolijnen verder uit en zal de reizigers tijdig informeren over deze uitbreiding. Reizigers betalen hetzelfde reguliere tarief als overdag.
De nachtmetro is een aanvulling op het huidige nachtvervoer met de BOB-bus.  Gedurende  de proef van een jaar bekijken de metropoolregio-gemeenten of de nachtmetro een structureel karakter krijgt. 

Deelnemende gemeenten
De pilot nachtmetro is een initiatief van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Albrandswaard, Schiedam en Capelle aan den IJssel. De gemeenten financieren de proef, die circa 530.000 euro kost gezamenlijk. De nachtmetro rijdt op alle RET metrolijnen, maar op lijnen B en E op ingekorte trajecten. Zo rijdt lijn E tussen Slinge en Pijnacker Zuid en rijdt lijn B tussen Nesselande en Schiedam Centrum. Het traject van de Hoekse Lijn is nog niet klaar en is daarom niet meegenomen in de pilot.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 17 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00