Eveline Klein bij haar Minibieb aan het Maria Daneelserf 66 in Capelle. (Foto Annemarie van der Ploeg)
Eveline Klein bij haar Minibieb aan het Maria Daneelserf 66 in Capelle. (Foto Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Iedereen kan boeken halen bij de minibieb van Eveline

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Eveline Klein uit Capelle wilde altijd al een eigen boekenzaak hebben, maar dat ging niet. Op Facebookgroep BoekenVerslinders vond zij Minibieb beheerders en kwam zo op het idee om er zelf een te beginnen. Met genoeg boeken en goedkeuring van de buren startte zij een Minibieb. Eerst met boeken voor volwassenen maar toen zij over het Kinderzwerfboek hoorde, begon zij ook een Kinderzwerfboekstation.

Door Annemarie van der Ploeg

Inmiddels heeft Eveline een ruime keuze voor zowel volwassenen als voor kinderen. Ze heeft de enige geregistreerde Minibieb in Capelle, aan het Maria Daneelserf 66, die 24/7 is geopend. Donaties zijn van harte welkom. “Ik vond het leuk en de buren ook, dus heb ik een leuk kastje buiten gezet en sindsdien loopt het als een tierelier. Voor de Kinderzwerfboeken kan ik stickers aanvragen en een keer in de zoveel tijd kan ik een boekenpakket aanvragen en dan krijg ik hartstikke mooie boeken. Nu heb ik weer hele mooie boeken gekregen vanwege de kinderboekenweek.”

Voorraad

Klein begon met 20 boeken. “En als je ziet hoeveel boeken er in de gang staan. Mijn buurvrouw heeft de kast opgeruimd en twee dozen boeken gebracht. Vandaag had ik een doos boekjes buiten gezet met daarop: ‘gratis boekjes meenemen’. Toen kwam er een meneer langs. Ik vroeg hem of hij een boek wilde meenemen. Maar hij was van plan op te ruimen en veel boeken te komen brengen. Helemaal geweldig!”

Publiciteit

“Ik heb bij diverse adressen in de buurt flyers afgegeven, een Facebookpagina en een Instagram account aangemaakt: Eef’s boekenkastje. Hierop plaats ik elke week/twee weken een berichtje, wat erbij is gekomen of geruild. Hoe ik dat precies weet? Ik zet alles netjes neer, heb ze in mijn handen en dan zie ik of er een boek weg is of bij gekomen is.”

Lezen

Klein vindt dat iedereen moet gaan lezen. “Het is gewoon hartstikke leuk en ontspannend. Ik word er blij van als mensen die het zich niet kunnen veroorloven zeggen: ‘Ik heb zo veel gelezen.’ Ze komen naar mijn kastje en nemen iets mee wat ze normaal niet zouden kopen. Het is laagdrempelig. Je neemt snel iets mee om te kijken of het bij je past.”

Kinderzwerfboek

Op woensdag 4 oktober (vandaag) is het Nationale Kinderzwerfboekdag en tevens de eerste dag van de Kinderboekenweek. Op www.kinderzwerfboek.nl kunnen kinderen stickers aanvragen om op hun boeken te plakken en in de gaten te kunnen houden waar het boek heen gaat.

www.facebook.com/eefsboekenkastje

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 20 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 23 uur geleden
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's gisteren
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55