(Foto: Wijntjesfotografie.nl)
(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

Voetbaloverzicht: Zwervers en Dilettant halen mooie cijfers!

Algemeen 34 keer gelezen

Regio - Halverwege de competitie is voor trainers spelers en supporters een mooi moment om terug en vooruit te blikken. De IJssel- en Lekstreek doet het ook, inclusief een rapportcijfer. Met CVV Zwervers, Dilettant en SVS als beste jongetjes van de klas.

Door Jan Timmer

CVV Zwervers maakt serieus werk van zijn terugkeer naar de eerste klasse. Onder leiding van nieuwe trainer Adri van Tiggelen zetten de Capellenaren na een extreem valse start (5-1 verlies bij Excelsior’20) een reeks prima resultaten neer. Zwervers staat inmiddels fier aan kop met drie punten voorsprong op Groeneweg en vijf op GLZ Delfshaven, Minstens net zo prettig: de sfeer is terug op sportpark Couwenhoek. Rapportcijfer: 8,0.

Bij derde divisionist Capelle is men het kerstreces in mineur begonnen. Het lukt trainer Winand van Loon maar niet om zijn ploeg stabiel te laten presteren. Vooral in thuiswedstrijden zijn de resultaten dramatisch. Ook het totaalplaatje ziet er somber stemmend uit. Sterker nog: Capelle bivakkeert in de onderste regionen en moet in januari echt gaan beginnen met winnen om uit de greep van het degradatiemonster te ontsnappen. Rapportcijfer: 4,5.

SVS is lekker bezig in de 2e klasse D. De Schollevaarders hebben zich onder leiding van hun honkvaste en veelgeroemde trainer Wout Ooms uitstekend ontwikkeld en staan na het promotiesucces van vorig jaar wederom in de bovenste regionen. De huidige vierde plaats is knap en biedt zelfs uitzicht op meer! Het kampioenschap? Dat is net even te hoog gegrepen gezien de negen punten achterstand op leider Hellevoetsluis. acompetitievoetbal halen kan wél! Rapportcijfer: 7,5 Een stuk minder voor de wind gaat het DCV in de eerste klasse B. De Krimpenaren promoveerden afgelopen zomer verrassend via de nacompetitie en lopen nu tegen hun grenzen aan in de loodzware eerste klasse B, waar ze de 12e plek innemen. Prijzenswaardig is dat de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg mentaal onbreekbaar lijkt. Daardoor liggen er wel degelijk overlevingskansen. Rapportcijfer: 5,5

De resultaten van de meeste in de aansprekende ‘dervbypoule’ 3D vertoevende clubs houden echter niet over. Dilettant is de positieve uitzondering. De voetballers uit Krimpen aan de Lek promoveerden als kampioen van de vierde klasse en trokken hun sterke prestaties meteen door. Dat leverde Richard Mank en zijn ongecompliceerd spelende mannen al een periodetitel op. De laatste weken is een lichte terugval waarneembaar waardoor Dilettant nu tweede staat kort achter Kethel Spaland. Dat neemt niet weg dat het eerste halve seizoen tot grote tevredenheid stemt. Rapportcijfer: 8,5. Spirit treffen we aan op plaats 6. Een vlees noch vis-notering voor de Ouderkerkers die vooralsnog op belangrijke momenten niet kunnen doorbijten. Het moet en kán beter aan de Sportlaan. De verwachting is dat het jonge en getalenteerde elftal na de winterstop wel wat plaatsjes zal stijgen. Rapportcijfer: 6,0. Promovendus Lekkerkerk vinden we terug op plaats 12. Teleurstellend. De zwartwitten hebben veel moeite met scoren, maar laten heel behoorlijk veldspel zien. Volgens trainer Arian van Herk komt het goed. Wij gekloven hem graag. Rapportcijfer: 5,0

Vv Schoonhoven beantwoordt treffend aan het begrip ‘echte middenmoter’. De zilverstedelingen bivakkeren in 3C op de achtste plaats in een veld van veertien clubs. Promotie lijkt ver weg. Voor degradatie hoeft men geen angst te hebben. Rapportcijfer: 5,5.

Voorspellingen

Voorspellingen doen over deel 2 van de competitie? We doen het graag en hebben goed nieuws voor de clubs in degradatienood. DCV en Lekkerkerk gaan allebei het vege lijf redden. In beide gevallen gebeurt dat via de nacompetitie en gebaseerd op karakter. Ook Capelle handhaaft zich. Sterker nog: na de winterstop verwachten we een flitsende start en een inhaalrace die de Slotbewoners uiteindelijk in de middenmoot doet eindigen. Het is dan wel zaak om ook thuisduels te gaan winnen. Dilettant zal hoogstwaarschijnlijk geen kampioen worden in zijn afdeling, maar is niemand in Krimpen aan de Lek die daar om maalt. CVV Zwervers is de enige club uit de regio die wij wél zien promoveren. Kortom: de vlaggen kunnen alvast voorzichtig uit de kast op de Couwenhoek!

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15