Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Keuzes

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de IJssel en Lekstreek (editie Capelle) van deze week.

Ik begin er maar vast over; volgend jaar maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inderdaad, ‘t is wat vroeg om dit onderwerp aan te snijden. Aan de andere kant, tuincentra en winkelketens gooien ons ook al dood met kerst prullaria terwijl we nog ruim twee maanden moeten wachten op het jaarlijkse festijn. Trouwens, ik weet niet hoe het bij u is, maar mijn kasten puilen intussen uit van alle slingers en ballen.


Terug naar 2018. Of beter, vooruit. De verkiezingen. Want de maanden razen voorbij dus hoog tijd dat we ons gaan verdiepen in de krantenartikelen rondom dit thema en de verkiezingsprogramma’s die we vast binnen niet al te lange tijd uitgereikt krijgen. Hopelijk wel samen met een origineel cadeautje. Immers, rozen verwelken en balpennen heb ik te over. Mijn voorkeur gaat uit naar iets wat niet direct in de prullenbak verdwijnt. Om de campagneteams van de politieke partijen te inspireren heb ik me alvast verdiept in wat er zoal te koop is. Al doende stuitte ik op een stormparaplu, uiterst handig om tijdens een maartse bui droog op het stembureau te arriveren. Ook leuk, de ‘solar sunflower’. Een gadget waarmee we volgens de makers zonne-energie naar onze bureautafels brengen. Origineel idee om aandacht te vragen voor het gebruik van duurzame energie. Goed, het kost wel wat maar in het kader van duurzaamheid is dat verantwoord, toch?


Wederom vooruit naar 2018. De verkiezingen.
Vast geen favoriet onderwerp bij u thuis. Al helemaal niet na het ‘eigen risico’ debacle waarbij het Haagse pluche ons beloofde deze verplichte bijdrage te verlagen of in zijn geheel af te schaffen. De uitkomst is u vast bekend. Ondanks dit fiasco blijft stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen belangrijk. Neemt u daarom in de komende periode eens ruimschoots de tijd om te bedenken wat uw wensen voor de gemeente zijn. Kijk om u heen, wat gaat er goed in uw buurt en wat kan er beter? Zo kunt u straks uw ideeën afstemmen op de politieke programma’s en de juiste keuze maken. Eenmaal gekozen blijft het een kwestie van erop vertrouwen dat het goed komt.

Reageren op deze column kan via redactie.ijl@persgroep.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 19 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15