Afbeelding

Maatwerkers/VCN Heren 1 doorstaat eerste echte test!

Algemeen 33 keer gelezen

Capelle - Na twee prima overwinningen op Taurus en Skunk stond – op basis van de ranglijst – afgelopen zaterdag de eerste echte test voor de mannen van Maatwerkers VCN op het programma. Zaanstad was de competitie namelijk ook begonnen met twee nette overwinningen waardoor dit het treffen was tussen de voorlopige nummer 1 en 3 van de competitie. Op papier dus in ieder geval een topper! Daarnaast was het ook nog eens Super Saturday in de Oostgaarde waarbij alle sponsors waren uitgenodigd waren voor een overheerlijk buffet. Kortom, alle ingrediënten waren er voor een spetterende wedstrijd!

Het begin van de wedstrijd was echter wat rommelig. Een groot deel van de Zaanse selectie zat flink vast in het verkeer waardoor hun wedstrijdvoorbereiding op zijn zachtst gezegd niet optimaal was. De startende mannen van Maatwerkers VCN, net zoals de vorige wedstrijden waren dit Roland, Rowan, Thomas B, Daan, Stefan, Rogier en Lucas, waren op de hoede voor een team in vorm en begonnen scherp. Daar waar Zaanstad, mogelijk door de rommelige voorbereiding, niet zo scherp in het veld stond betekende dit een duidelijke 25-11 winst in de eerste set!

In de tweede set werd er wederom scherp gestart waardoor er snel weer een royale voorsprong op het bord stond. Naarmate de set vorderde kwam Zaanstad wat beter in het spel en slopen er wat foutjes in het spel van VCN. Uiteindelijk waren we op tijd bij de les om ook de 2e set met 25-20 binnen te halen. Vastbesloten om de foutenlast in het vervolg lager te houden denderde VCN in de 3e en 4e set weer over Zaanstad heen met als resultaat een 25-13 en 25-15 setwinst en dus wederom een sterke 4-0 overwinning!

De wedstrijd die vooraf dus onder andere door Vizier op Volleybal was bestempeld als topper is (wellicht ook door omstandigheden) nooit de krachtmeting geworden die verwacht was. Volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen Peelpush in Meijel op het programma. Een team dat vooraf bestempeld was als mogelijke titelkandidaat gezien de resultaten van afgelopen seizoen in de 1e divisie A. Voorlopig is de start van hun seizoen met 6 punten uit 3 wedstrijden nog niet best maar Peelpush uit is en blijft altijd lastig. Hoe dan ook; de mannen van Maatwerkers kunnen in ieder geval met zelfvertrouwen afreizen richting het verre Meijel!