Dominique van der Lee: goed bezig met VCN. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Dominique van der Lee: goed bezig met VCN. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Jan Timmer

Teamspirit is kracht van volleyballers VCN

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Laudame Financials/VCN is terug in de Topdivisie. Tot groot genoegen van speelster Dominique van der Lee. “Hier hebben we de voorbije twee jaar naar toe gewerkt.”

Van der Lee (26) maakte vier jaar geleden de overstap van Inter Rijswijk naar VCN. In haar eerste seizoen op Capels grondgebied kwam ze met het vrouwenteam uit in de op één na hoogste volleybaldivisie. “We presteerden prima met een tweede plaats, maar desondanks speelden een seizoen later een klasse lager”, vertelt ze. “Dat had alles te maken met het ontbreken van een solide basis qua sponsoring. Super jammer, maar het was niet anders.”

Anno 2016 hangt de vlag er een stuk florissanter bij in sporthal Oostgaarde. VCN beschikt met de bedrijven Laudame Financials en bruidsmodezaak Say Yes over twee geldschieters die een rentree in de Topdivisie ook financieel verantwoord maken. De volleybalsters deden de rest door afgelopen seizoen afgetekend kampioen van de eerste divisie te worden. “Dat was een prachtig jaar”, glimlacht Dominique van der Lee. “Halverwege het seizoen was duidelijk dat de titelrace zou gaan tussen Vocasa en ons. Wij stonden er op dat moment net iets minder voor dan zij, maar in de slotfase begon Vocasa punten te morsen, terwijl wij lekker op stoom kwamen. In de één na laatste wedstrijd mochten we de titel incasseren. Heerlijk!”

In de Topdivisie verwacht VCN eveneens hoge ogen te gaan gooien. “Een top 3-eindklassering moet mogelijk zijn”, denkt Van der Lee. “We hebben een sterk team met speelsters die allemaal de drive hebben om het beste uit zichzelf en hun medespeelsters te halen. Voordeel is ook dat we al een aantal jaren samen zijn. We weten precies wat we aan elkaar hebben, in en buiten het veld.”

In het dagelijks leven werkt Dominique van der Lee als arts op de afdeling Kindergeneeskunde van het LUMC in Leiden. “Vanwege mijn wisselende diensten is het soms flink puzzelen om me vrij te maken voor mijn sport”, zegt ze. “Maar toch lukt het elke keer aardig. Gelukkig maar, want ik vind volleybal te leuk om er vroegtijdig mee te stoppen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 6 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws gisteren
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55