Bakker Frank van Gisbergen met zijn stagiaires Romana van Dijk (l) en Rosalie Grootenboer (r) en de befaamde frikandeltaartjes.
Bakker Frank van Gisbergen met zijn stagiaires Romana van Dijk (l) en Rosalie Grootenboer (r) en de befaamde frikandeltaartjes. Foto: Gerrit van Loon

Frikandeltaartje blijkt heerlijke hit

18 okt, 13:26 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Het nieuwe hartige taartje Frikandel Speciaal met uitjes en curry van ‘t Bakkertje in Capelle aan den IJssel vliegt de winkel uit. Mensen komen er speciaal voor naar de Puccinipassage in ‘s Gravenland.

Achter het Frikandeltaartje zit een verhaal, dat bakker Frank van Gisbergen maar al te graag wil vertellen. Want die lekkere hartigheid is niet zomaar ontstaan. ‘t Bakkertje blinkt uit in creativiteit. Deze bakker had al Feyenoord-tompoucen ver voordat de Rotterdammers eindelijk kampioen werden. De afgelopen jaren werden hele aparte oliebollen gemaakt. “We maken zo nu en dan eens ‘gekke’ dingen om onze klanten weer even wakker te schudden”, zegt Frank van Gisbergen.

“Denk aan onze diverse desembroden, zoals ons groene Algenbrood, het gele Kerrie-kokosbrood, het rode Bietenbrood en nu het Herfstbrood met kastanjes!”. Tja, veel gekker moet het toch niet worden. Maar de bakkerij is daarnaast super serieus. “Omdat we ook een erkend leerbedrijf zijn, moeten onze stagiaires taken verrichten. En om die nu eens in plaats van het standaardwerk een gek werkje te geven heb ik de Frikandeltaart bedacht.”

En dus bogen stagiaires Romana van Dijk en Rosalie Grootenboer zich over een aparte bakklus. Heel Holland Bakt is er niets bij. “De bodem is een quichebodem. De vulling bestaat uit de betere frikandellen, zacht gegaarde ui, geblancheerde broccoli. Dit vullen we verder met een room-ei mengsel (appareil) druppels currysaus en we bestrooien het licht met wat kaas. Het is niet moeilijk om te maken, maar dan moet alles wel kloppen vind ik. En gewerkt worden met goede spullen! Bijna iedereen lust frikandellen dus....makkie”, legt Van Gisbergen enthousiast uit.

Het nieuwe wonderlijke baksel blijkt enorm aan te slaan. Social Media helpt daarbij. Het bijzondere frikandeltaartje zoemt rond. “Facebook en Instagram helpen ons weer om de vraag ernaar te doen stijgen. Mensen komen er speciaal om”, aldus de bakker.

Al ruim 80 jaar is de zaak van Frank een begrip in Capelle aan de IJssel. Hij vertegenwoordigt de vierde generatie, die nu aan het roer staat. Vóór 1936 werd al begonnen met een handkar. Ondertussen heeft ‘t Bakkertje twee prachtige winkels waar brood en banket gretig aftrek vinden. “We mogen ons al jaren specialist noemen in foto en logo-taarten, onze tompoucen en het eerlijke desembrood.”

facebook.com/bakkertjecapelle

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05