Maatwerkers/VCN Heren 1 pakt weer de volle buit!

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - Op zaterdag 14 oktober stond de verre uitwedstrijd tegen Peelpush uit Meijel op het programma. Ondanks dat de tegenstander het seizoen niet heel sterk begonnen was waren we alsnog op onze hoede; in het verleden hebben we vaak flinke tegenstand gehad in de Körref. En hoewel we zoals uit de titel blijkt met een 4-0 overwinning weer uit Limburg terug konden keren was dat afgelopen zaterdag niet anders.

De eerste set begonnen we met de mannen die de vorige potjes ook gestart zijn; Roland, Rowan, Thomas T, Daan, Stefan, Rogier en Lucas. Waar we de vorige potjes flitsend van start gingen was dat ditmaal niet het geval. Peelpush speelde met overtuiging en met een flinke portie servicedruk. Tel daarbij op dat wij nogal mat in het veld leken te staan en je hebt het recept voor een zware set. Uiteindelijk kwamen we zelfs op 24-22 achter. Gelukkig konden we nét op tijd de knop omzetten; een aantal sterke services, scherpte in het achterveld en aan het net en met 26-24 konden we de set binnenslepen. Niet gemakkelijk en zeker ook niet geheel verdiend.

Je zou zeggen dat een gewaarschuwd man (of in dit geval team) voor twee telt, maar de tweede set begonnen we eveneens niet scherp. Gelukkig waren we ditmaal wel sneller bij de les en halverwege de set wisten we weg te lopen bij Peelpush en de set met 25-18 wisten te winnen. De 3e set kende een soortgelijk verloop, wederom niet geheel scherp begonnen maar op tijd bij de les om ook deze set met 25-18 binnen te slepen.

De 4e set waren we eindelijk vanaf het begin scherp; snel wisten we een royale voorsprong te pakken en vast te houden. Halverwege de set kon Ferry dan ook naar hartenlust wisselen en wisten we met een nette 25-16 deze set te winnen en daarmee weer de volle buit te pakken!

Hoewel de overwinning van afgelopen zaterdag dus minder makkelijk tot stand kwam dan de uitslag doet vermoeden hebben we met 20 punten uit 4 wedstrijden een droomstart van het seizoen!

Volgende week spelen we de beker tegen AVIOR en Volley Tilburg. Laatstgenoemde speelt in de Topdivisie waardoor het interessant wordt hoe wij ons verhouden tegenover teams van een niveau hoger. Echter wordt het daarna pas écht interessant als wij het in de twee wedstrijden daarna moeten opnemen tegen Inter Rijswijk en Voerendaal; de twee teams die op een gedeeld tweede plek achter ons staan en de smaak ook duidelijk te pakken hebben! Wij hebben er in ieder geval zin in en kunnen met meer dan voldoende vertrouwen naar deze leuke serie wedstrijden toeleven!