Foto:

Laudame Financials/VCN Dames 1 door voor de beker!

  •   keer gelezen

Capelle - Zaterdagochtend gingen de dames van VCN al vroeg op pad naar Rijswijk voor de tweede beker ronde. Het was met een select gezelschap maar hadden versterking van Rosa van Agteren en Eveline van Schouwenburg van Maatwerkers/VCN Dames 2. Na het slaap uit de ogen gewreven te hebben, begon Laudame Financials/VCN Dames 1 tegen Inter Rijswijk dames 1. De wedstrijd begon met Dagmar, Marloes, Ilse, Tessa, Dominique, Anne en Bjorna. De eerste set moesten iedereen nog even wakker worden. Rijswijk daarentegen begonnen scherp en waren sterk in de aanval. VCN was erg rommelig en konden niet hun eigen spel brengen. Helaas werd de set verloren met 25-17.


Dit konden de dames uit Capelle aan den IJssel niet laten gebeuren! De tweede set hadden ze het beter onder controle. Laudame Financials/VCN Dames 1 begon met hetzelfde team in het veld en konden beter anticiperen op het spel van de tegenpartij en konden daarnaast ook weer meer het eigen spelletjes spelen. Dagmar kon iedereen goed bedienen en zette een snel spel neer waardoor er mooie ballen aangevallen konden worden. Anne was goed op dreef in de blokkering en Tessa stond weer te shinen op de buitenkant. VCN won de set met 16-25. Yes! Nu waren ze echt weer wakker en moesten dit door zien te trekken. Door de winst van de tweede set kregen de dames van VCN weer meer zelfvertrouwen . De derde set introduceerden combinaties en stond Marloes deze er mooi in te hakken. De derde set won Laudame Financials/VCN Dames 1 met 12-25. De vierde set werd Kirsten erin gewisseld voor Dominique en konden ze de lijn doortrekken. De laatste set was ook snel binnen met 16-25 De eerste wedstrijd hadden we binnen!!

Om zeker te zijn van de volgende ronde van de beker moest er nog van Ledub Dames 1 gewonnen worden. De teams kennen elkaar nog van vorige jaar en zij doen het erg sterk nu in de eerste divisie, waar ze in de top meedraaien. Na snel het energiepeil weer opgekrikt te hebben begon de wedstrijd met vol goede moed!

Laudame Financials/VCN Dames 1 begon tegen Ledub met Tess, Marloes, Tessa, Ilse, Kirsten, Anne en Bjorna in de basis. De eerste twee sets was VCN op dreef. De dames van Ledub waren ook erg goed, maar VCN kon hier goed op anticiperen en hadden het onder controle. Onze middenspeelsters stonden sterk te blokkeren en Bjorna had mooie reddingen in het achterveld. Het was erg spannend maar de eerste twee sets kon Laudame Financials/VCN Dames 1 naar zich toe trekken en wonnen ze met 25-21 en 27-25.

Na de twee sets was het vuurtje een klein beetje opgebrand. VCN had weinig wisselspelers en er werd daarom veel gevraagd van de speelsters in het veld. Ze konden de ballen net niet afmaken en Ledub scoorden wel veel punten. Er werd nog wat gewisseld in posities met Marloes op de buitenkant, Rosa en Anouk in het veld, maar helaas mocht dit niet baten en konden we net niet aan het langste eind trekken. Set 3 en 4 verloren we met 26-28 en 21-25.

Laudame Financials/VCN Dames 1 wilden natuurlijk niet naar huis gaan zonder 2 gewonnen wedstrijden, dus moesten we alle energie nog leggen in die laatste vijfde set. Anne werd na 8 sets goed gespeeld te hebben, gewisseld voor Dominique. Dagmar nam de plaats in van Tess. Met het vuur in de ogen stapten de dames van VCN het veld in. Door een super slimme bal van Dagmar zo het hoekje in, een mooi serviceserie van Ilse en de laatste krachten in de aanval en verdediging werd zo de laatste set binnengehaald. Met 15-11 sleepten Laudame Financials/VCN Dames 1 gelukkig die laatste set binnen!! Mede ook door onze vaste fans op de tribune hebben we ons door deze wedstrijd heen gesleept! Nu is VCN Dames 1 zeker van het behalen van de volgende ronde in de bekercompetitie, deze zal op 18 november plaatsvinden. Aanstaande zaterdag 28 oktober spelen ze tegen Alterno in Apeldoorn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten