Stadsperformer voor Capelle gezocht!

Algemeen 49 keer gelezen

Capelle - De gemeente Capelle aan den IJssel zoekt een stadsperformer en roept Capellenaren op zich aan te melden. De stadsperformer volgt per 1 januari 2018 vertrekkend stadsdichter Miranda de Haan op, die de afgelopen twee jaar Capelse poëzie verzorgde bij verschillende Capelse evenementen. Een vakkundige jury buigt zich over de kandidaten en maakt in het nieuwe jaar de stadsperformer bekend.

Wethouder Josien van Cappelle: “We zijn op zoek naar talentvolle, enthousiaste Capellenaren die niet alleen Capelle, maar ook culturele en creatieve diversiteit duidelijk een warm hart toedragen. Of het nu dansen, zingen, toneel, mime, spoken word, rap, illustratie is of een combinatie ervan, het maakt niet uit, als je er maar in uitblinkt.” Belangrijk is dat de opvolger van de stadsdichter een performer is die op locatie iets kan opvoeren en iets oplevert dat kan worden gepubliceerd: een tekst, muziek, een foto of filmpje. De stadsperformer wordt voor twee jaar geworven en treedt zes keer per jaar op bij Capelse evenementen. Die krijgt daarvoor ook een kleine vergoeding.

Kandidaten kunnen zich voor 1 december opgeven, door een link van hun video te mailen naar stadsperformer@capelleaandenijssel.nl. In december horen kandidaten die zich hebben opgegeven of ze auditie mogen doen voor de jury. In de jury zitten Miranda de Haan, theatermaker Wendy Hoogendijk, artistiek leider Capsloc Desiree Bellaard, wethouder Josien van Cappelle en burgemeester Peter Oskam.

De stadsperformer is onderdeel van het cultuurbeleid van de gemeente. Daarmee wil de gemeente dat cultuur een belangrijke plaats inneemt in Capelle en dat verder verstevigen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse Sport Awards: dit zijn de winnaars Met foto's en video 7 uur geleden
Afbeelding
Het Kontakt zoekt deelnemers marathon Rotterdam en hun verhaal Nieuws 22 uur geleden
• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 28 mrt, 15:15
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 28 mrt, 13:04
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 28 mrt, 11:56
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02