Max Teeuwen heeft het prima naar zijn zin bij SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Max Teeuwen heeft het prima naar zijn zin bij SVS. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Als vis in het water bij SVS

Algemeen 52 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Max Teeuwen is opmerkelijk snel gewend bij zijn nieuwe club SVS. De voormalig voetballer van CVV Zwervers en Alexandria’66 voelt zich als een vis in het water op sportpark Schenkel.

Door Jan Timmer

“Wat me hier vooral positief opvalt is de beleving binnen het team”, zegt de rechtshalf van de Schollevaarders. “Als elftal vormen we een hechte eenheid en dat zie je terug in het veld. Mede daardoor zijn we moeilijk te verslaan.” De eerste drie competitiewedstrijden bewezen die stelling. Zowel tegen VDL als tegen SSS en BVCB sleepte de nieuwkomer in de zaterdagtweedeklasser een gelijkspel uit het vuur. “Er had overigens nog meer in gezeten”, vindt Max Teeuwen. “Tegen VDL kregen we met 2-2 te weinig. En tegen BVCB stonden we tot de 70e minuut nog met 3-1 voor. Dat het uiteindelijk toch nog 3-3 werd had te maken met het feit dat we vermoeid begonnen te raken. In die slotfase voelden we met z’n allen het verschil tussen de derde en de tweede klasse. Bovendien heeft BVCB een sterke ploeg die in staat is om op zulke momenten door te drukken. Al met al was die puntendeling dan ook wel terecht.”
Max Teeuwen kreeg zijn voetbalopleiding bij Alexandria ‘66 en verkaste ruim vier jaar geleden naar CVV Zwervers.”Ik besloot naar die club te gaan omdat ik bij Alexandria niet verder kwam dan het tweede elftal”, vertelt hij. “De eerste jaren bij Zwervers had ik het uitstekend naar mijn zin, maar het afgelopen seizoen was allesbehalve leuk. Hoewel we in kwalitatief opzicht een prima spelersgroep hadden wilde het maar niet lukken om te presteren. Dat had alles te maken met het gebrek aan eenheid. Iedereen wilde op zijn eigen manier voetballen en dat leidde tot ellenlange discussies. Jammer, want we hadden echt niet hoeven degraderen.”

Max Teeuwen nam in de winterstop van het voorbije seizoen de beslissing om te vertrekken bij Zwervers. “Het was mijn vriend Sander Keravosoupolos die me aanraadde om naar SVS te komen”, vertelt hij. “Als bonus promoveerde het team ia de nacompetitie naar de tweede klasse. Als we ons rechtstreeks handhaven hebben we het goed gedaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15