Foto: Jan Kok

Project Couwenhoek Wonen officieel van start

  •   keer gelezen

Capelle - Met het onthullen van het straatnaambordje ‘Anna Maria van Capellenpark’ heeft wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) gisteren de bouw van het woningbouwproject ‘Couwenhoek Wonen’ in Capelle aan den IJssel gestart. De eerste 35 woningen van het project worden in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd. In totaal realiseert Heijmans Vastgoed 87 woningen waaronder eensgezinswoningen, patiowoningen, herenhuizen en vrijstaande woningen. 


De nieuwe Capelse wijk Couwenhoek kent een bijzondere en karakteristieke architectuur, ontworpen door architectenbureau Bedaux de Brouwer. Dick van Sluis ziet de woningen graag snel verrijzen in de stad: “Bij de ontwikkeling spelen water, groen en de dijk die door de wijk loopt belangrijke rollen. Het project is ruim van opzet met volop groen waardoor een heerlijk leefklimaat wordt gerealiseerd.” In overleg met omwonenden en na consultatie met de gemeenteraad is een voor alle partijen prettig stedenbouwkundig model uitgewerkt.

Lonneke Zuijdwijk van bouwer Heijmans Vastgoed roemde tijdens de onthulling van het ‘Anna Maria van Capellenpark’ de samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel: “De kwaliteit van stedenbouw en architectuur gaan hier hand in hand. Dat past ook want de stad heeft een enorme ambitie om zichzelf te verbeteren.”

Capellenaren die interesse hebben om de bouw van de wijk te blijven volgen kunnen terecht op www.capellebouwtaandestad.nl. De bouw van de eerste 35 woningen is van start gegaan, vanaf het eerste kwartaal 2018 worden deze opgeleverd. De verkoop van fase 2 loopt momenteel, de verkoop van fase 3 start op 14 december dit jaar.  
 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten