Foto:

Bomenkap in Capelle gaat niet door

  •   keer gelezen

Capelle - Tijdens de raadsvergadering van 13 november zou er besloten worden over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een groot aantal beeldbepalende bomen in Capelle te kappen. Het voorstel is echter, tot opluchting van vele Capellenaren, voorlopig van de baan.


Een grootschalige protest ontstond onder Capellenaren en organisaties tegen de kap van grote, beeldbepalende bomen aan de Poortmolen, Oosterlengte, Westerlengte, Zuiderbreedte, Hermitage en Operalaan.

Nadat de PvdA spoedvragen aan het college had gesteld over nut en noodzaak van de kap en het werkelijk aantal klachten van bewoners maar ook ten gevolge van de vele protesten uit de Capelse samenleving, besloot het college dat nader onderzoek wenselijk is. Ook stelt het college dat nu zoveel mogelijk Capellenaren betrokken zullen worden bij de meningsvorming omtrent het wel of niet kappen in de toekomst.

PvdA raadslid Martin Ponte: “Wij hebben in het verleden als gemeenteraad natuurlijk niet voor niets een aantal doorgaande wegen met waardevolle grote bomen als beschermde boomstructuur aangewezen. Op die paar karakteristieke bomen die we in Capelle hebben moeten we extra zuinig zijn. Hopelijk is het kap-voorstel nu definitief van de baan. Zo lang dat niet het geval is, moeten we waakzaam blijven, want het gevaar is nog niet volledig geweken”.

Het niet doorgaan van de kap bespaart de gemeente ook weer een behoorlijk bedrag, aangezien er in de begroting een bedrag van € 160.000 voor was uitgetrokken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten