Foto: Petra Muilenburg van PM Fotografie
Foto: Petra Muilenburg van PM Fotografie (Foto: PM Fotografie)

Lekker een middag spelen bij Berend Botje

  •   keer gelezen

Capelle - Vorige week woensdag werd bij Speel-o-theek Berend Botje aan de Linie 18 te Capelle aan den IJssel de eerste speeldag georganiseerd voor kinderen van ouders die zijn aangewezen op de voedselbank. Lidl in winkelcentrum De Terp had eerder speciaal voor dit doel 1000 euro geschonken.


Berend Botje is sinds 31 jaar dé speel-o-theek van Capelle aan den IJssel en is gevestigd in het centrum voor Jeugd en Gezin aan de Linie 18. Op dinsdag, woensdag en donderdag kunnen leden er speelgoed lenen.

De speelmiddag werd druk bezocht en de kinderen hadden heel veel speelplezier. Zo was de Legoshop Playtoday uit Gouda aanwezig met heel veel Lego, hiermee werden door de kinderen de mooiste bouwwerken gemaakt. Maar natuurlijk kon ook het eigen speelgoed van Berend Botje niet ontbreken op deze speeldag. Bovendien konden de kinderen zich feestelijk laten schminken.

De speeldag werd begeleid door medewerkers van Playtoday, vrijwilligers van de voedselbank en van de speel-o-theek. Natuurlijk werd er ook gezorgd voor een lekker frisdrankje en wat te snoepen. Na afloop kregen de kinderen een goodie-bag mee naar huis.

Gratis lidmaatschap

Tijdens de speeldag zijn de ouders van de kinderen in gelegenheid gesteld zich in te laten schrijven bij de speel-o-theek voor een gratis lidmaatschap waarmee zij, onder bepaalde voorwaarden, gratis speelgoed kunnen lenen. De kinderen waren in samenwerking met de voedselbank, via een uitnodiging van Berend Botje, op de hoogte gesteld van dit bijzondere evenement.

“Berend Botje heeft hetzelfde concept als een bibliotheek, maar bij ons kunnen kinderen speelgoed lenen voor 3 weken. Wij willen heel graag dat kinderen uit gezinnen die bij de Voedselbank komen bij ons speelgoed kunnen lenen.”, aldus Maria Roelofsen van Berend Botje.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten