Afbeelding
Foto: Stichting BuitenZinnig

PvdA wil park in plaats van woningen op Oeverrijk

Algemeen 48 keer gelezen

Capelle - Aanstaande maandag zal in de raadsvergadering besloten worden of er op Oeverrijk - het gebied tussen de ‘s-Gravenweg, Kanaalweg en Bermweg - woningen zullen komen. Als het aan de PvdA ligt, dan blijft het gebied groen. Fractievoorzitter Wendy Tieman: “Capelle is volgebouwd. We moeten in Capelle de groene gebieden, zoals dit stuk slagenlandschap, beschermen en zorgen dat zoveel mogelijk Capellenaren ervan kunnen genieten.”

De PvdA komt maandag in de raadsvergadering dan ook met verschillende voorstellen om ervoor te zorgen dat het gebied groen blijft. Tieman: “Als we het willen als gemeenteraad, dan kunnen we dit gebied groen houden. We kunnen dat gewoon besluiten. We kunnen het ook betalen. Sterker nog wij hebben zelfs drie manieren bedacht om het groen houden te bekostigen.” De PvdA omarmt daarbij het plan van een polderpark dat door buurtbewoners is ontwikkeld. Op die manier kan het gebied, dat nu verscholen ligt tussen bebouwing, toegankelijk gemaakt worden voor alle Capellenaren. “Uiteindelijk is de keuze heel simpel” zegt Tieman, “of je kiest ervoor om in dit gebied woningen te bouwen voor een aantal rijken of je kiest ervoor om alle Capellenaren ervan te laten genieten.”

Een soortgelijke discussie speelt overigens ook nog bij het ‘s-Gravenweteringpark (locatie van het voormalige IJsselcollege). Ook dit staat maandag op de raadsagenda. Met de plannen die nu voorliggen worden ook daar een aantal groene stroken bebouwd. De PvdA wil ook dit voorkomen en wil dat het college een nieuw plan uitwerkt voor bebouwing op het bouwvlak van het voormalige IJsselcollege.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 20 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 21 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws gisteren
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02