Afbeelding
Foto: Palliaterburcht.nl

Sophia Kinderziekenhuis verlaat Pallieterburght

Algemeen 55 keer gelezen

Capelle - De afdeling Intensive Care van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis stopt met het verlenen van zorg in Pallieterburght. Sinds januari 2010 bestond er een subafdeling op Pallieterburght waar de medische zorg voor kinderen die langdurig afhankelijk zijn van intensieve zorg in een huiselijke sfeer kon plaatsvinden. Deze zorg heeft hier de afgelopen 8 jaar tot volle tevredenheid van zowel patiënten als ouders en personeel kunnen plaatsvinden.

Het pand, dat door de stichting Pallieterburght in gebruik is gegeven aan verschillende zorginstellingen, werd volop gebruikt door het Sophia Kinderziekenhuis voor 24 uurs zorg (1e verdieping) en wordt nog gebruikt door Stek Jeugdzorg met het verpleegkundig kinderdagverblijf De Kleine Kapitein (begane grond).

Kinderen en hun ouders konden hier gebruik maken van alle voorzieningen om het dagelijks leven meer huiselijk en aangenaam te maken dan in de ziekenhuisomgeving van het Sophia, met wel de volledige zorgkwaliteit van artsen en verpleegkundigen van de intensive care kinderen. De individuele kamers, de woonkamer, de keuken en de tuin dragen bij aan de kwaliteit van leven van alle gebruikers, evenals de directe nabijheid van de Koperwiek.

De afdeling kindergeneeskunde heeft helaas moeten concluderen dat het in de huidige omstandigheden niet langer haalbaar is om deze kleine afdeling op een relatief grote afstand van de moederlocatie te handhaven, ondanks de enorm verbeterde kwaliteit van leven die er aan de patiënten geboden wordt.

Stek Jeugdzorg zal de begane grond van het pand blijven gebruiken met verpleegkundig kinderdagverblijf De Kleine Kapitein. Pallieterburght zal dus zijn bestemming van zorg voor het zieke kind houden.

Kinderarts-intensivist dr. Saskia Gischler was vanaf het begin betrokken bij de samenwerking met Pallieterburght. Gischler: “Het is met pijn in het hart dat wij in november het pand gaan verlaten om terug te keren naar het Sophia kinderziekenhuis. Wij willen hierbij de Stichting Pallieter, de Stichting Pallieterburght en alle inwoners van Capelle aan den IJssel die ons op allerlei manieren via de stichtingen of in de vorm van vrijwilligerswerk hebben gesteund danken voor hun bijdrage aan de zorg voor deze kwetsbare groep kinderen.

In de afgelopen jaren hebben wij overtuigend laten zien dat met de huidige mogelijkheden van medische zorg deze vorm van zorg onontbeerlijk is voor kind en ouders.”

De afdeling IC Kinderen streeft ernaar om ook in de minder ideale setting van het Sophia Kinderziekenhuis deze vorm van zorg te continueren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 14 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00