Adriana (links) en Olivia Rozenblad: karatezusjes uit Capelle
Adriana (links) en Olivia Rozenblad: karatezusjes uit Capelle Foto: Jan Timmer

Twee zusjes uit Capelle met een karatepassie

9 nov, 09:00 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Dol op karate én buitengewoon succesvol in deze oosterse vechtsport; dat zijn de zusjes Adriana en Olivia Rozenblad uit Capelle aan den IJssel. Hun gezamenlijke doel: ooit meedoen aan de Olympische Spelen.

Door Jan Timmer

Gezien de prijzenkasten van Adriana (10) en Olivia (7) zijn ze al heel aardig op weg naar een mooie, internationale sportloopbaan. Op het laatst gehouden jeugd-WK op Curaçao oogstte Adriana Rozenblad al twee zilveren medailles; individueel en met het nationale team. Haar jongere zusje was ook van de partij en scoorde een vijfde plaats op het onderdeel kata. De erelijst van Adriana is, ondanks haar nog jonge leeftijd, indrukwekkend. Vol trots neemt ze ons mee naar de vitrinekast in de huiskamer van hun Schollevaarse woning. “Deze kreeg ik toen ik Europees Kampioen werd”, zegt ze terwijl ze een pracht van een medaille laat zien. “En ik ben ook al vier keer Nederlands Kampioen geworden. Leuk he!”

Om ver te komen in hun sport trainen de zussen vak. Alleen Adriana al is vier keer per week te vinden bij karateschool Unity 99 in Rotterdam-Zevenkamp. “Ik kwam daar terecht op aanraden van mijn moeder”, vertelt ze. “Ik had moeite om voor mezelf op te komen en mama dacht dat het misschien een goed idee was om een zelfverdedigingssport te gaan beoefenen, zodat ik wat zekerder van mezelf werd. ha ha, dat is goed gelukt hoor!” Ook Olivia (net als haar zus leerling van basisschool De Contrabas) traint veel. “Niet alleen op karate, maar ook met turnen”, zegt ze. “We zijn ook allebei lid van TurnAround. Dat is ook erg leuk om te doen. En op zondag zijn we vrij! Dat is onze ‘snoepdag’; dan doen we lekker niks. En daarna gaan we weer naar school en naar sport. Zo leuk om te doen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30