Afbeelding
Foto: Cor Hulsbus

Chaos rond winkelcentrum De Koperwiek in Capelle

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - Winkeliers en bezoekers in winkelcentrum De Koperwiek vrezen nu al de enorme drukte als komende zaterdag Sinterklaas langskomt. Immers, elke zaterdag is het urenlang een verkeerschaos. Automobilisten raken geïrriteerd, maken ruzie en bewoners kunnen niet bij hun ‘eigen’ flat parkeren.

Door Cor Hulsbus

Ook afgelopen zaterdag was het weer raak. Wie tussen twaalf en twee uur een parkeerplaats zocht achter het gemeentehuis of op een andere parkeerplaats rondom het winkelcentrum kon zo maar in een problematische situatie terecht komen. Bij de twee grote banken aan de oostzijde van De Koperwiek zijn de parkeerplaatsen al bezet. Automobilisten gaan, tegen beter weten in, toch op zoek. Menigeen raakt zichtbaar geïrriteerd. Bij de Koperwiekflat aan de Duikerlaan is de situatie nog erger. Daar maken bewoners zich behoorlijk boos omdat zij rondjes moeten rijden om bij hun flat te kunnen parkeren. Honderd meter verderop, nabij de Albert Heijn-ingang, is het eveneens dringen geblazen. “Ik sta hier maar op de laad- en losplaats zodat mijn vrouw even snel boodschappen kan doen. Heb net een kwartier rondgereden zonder een parkeerplaats te vinden, Ja, ik weet dat dit niet mag maar niemand controleert hier’’, legt Aarts uit.
Even verderop blokkeren twee auto’s de in- en uitgang van de parkeerplaats. De raampjes staan open en over en weer vliegen de verwensingen door de kille lucht. “Ach, dit zie je hier zo vaak’, reageert een wat oudere dame. “Over een jaar komt hier een parkeergarage en misschien is dan al het parkeerleed ten einde. Tot die tijd zal het behelpen blijven, denk ik. Zeker aanstaande zaterdag en de komende weken.”
Maar volgens de gemeente Capelle wordt er driftig naar een oplossing gezocht en worden nog voor de kerstperiode 100 extra parkeerplaatsen aangelegd. Zo komt er een strook voor het gemeentehuis, worden talloze extra plekken aangelegd en wordt ambtenaren gevraagd mee te denken en te gaan carpoolen of op de fiets te komen. Langs de Rivierweg nabij het gemeentehuis zijn de eerste 22 plaatsen al klaar. Onder de metrobaan bij de grote parkeerplaats komen zelfs zestig extra vakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00