Ferry van Hal: nog lang niet uitgekeken op VCN. (Foto: Wijnjesfotografie.nl)
Ferry van Hal: nog lang niet uitgekeken op VCN. (Foto: Wijnjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Coach Ferry van Hal van VCN wil oogsten

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Vier seizoenen lang hikt het herenvolleybalteam van Maatwerkers/VCN al tegen promotie naar de eerste divisie aan. Het wordt tijd voor de definitieve stap, weet trainer/coach Ferry van Hal.

Door Jan Timmer

Van Hal is in Capelle aan den IJssel bezig aan zijn zesde jaar als hoofdtrainer. Ooit maakte hij als profvolleyballer deel uit van de in de Eredivisie actieve voorganger van VCN, Alcom/Capelle. “We willen al jaren erg graag kampioen worden”, zegt hij. “Maar tot nog toe lukte het steeds net niet. Dat had onder andere met blessures te maken.Dit seizoen zijn de verwachtingen wederom hooggespannen. We hebben nu de selectie om onze ambities invulling te geven. Van VC Krimpen kwam Thomas Boerefijn over, een speler die ons sterker maakt. Ook Daan Spijkers en mijn oudste zoon Cain van Hal zorgen ervoor dat we over de flanken beter functioneren. Daarnaast hebben we in de persoon van Stefan Roobol een sterke middenaanvaller en prijs ik me gelukkig met de aanwezigheid van een ervaren kracht als Ralph Backer. Hij en Daan Spijkers hebben allebei een verleden op het hoogste niveau en vormen een prima verlengstuk in het veld. Ik praat veel met die jongens, maak graag gebruik van hun knowhow.”

VCN staat trots aan kop in zijn afdeling. Tot nu toe werd slechts één nederlaag geleden (3-2 verlies tegen Inter Rijswijk). De overige duels leverden overwinningen op, waaronder een dikke 4-0 tegen de nummer twee van de ranglijst. “Dat was een lekkere”, glimlacht Ferry van Hal (49). “Alles klopte die zaterdag. Met als mooi sluitstuk de vierde set waarin we de tegenstander werkelijk alle hoeken van het veld lieten zien. Nu is het zaak om door te pakken. Over het doel kan geen twijfel bestaan. Alleen de titel telt. Niets meer en niets minder.”

‘Ik heb het nog altijd prima naar mijn zin bij VCN”, zegt Ferry van Hal. “Deze spelersgroep heeft de instelling te willen blijven leren. Ze luisteren nog steeds, ha ha! En ik wordt ‘stiekem’ geholpen door de routiniers binnen het team. Spelers als Ralph Backer en Daan Spijkers zijn goud waard in en buiten het veld.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 11 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55