Tips Isala Theater: Hommage aan Lennaert Nijgh en Ierse muziek

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - In het Isala Theater aan het Stadsplein in Capelle aan den IJssel zijn de komende tijd weer veel leuke voorstellingen. Een aantal tips uit de agenda:

The Kilkennys

Al veertien jaar geven The Kilkennys de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist, waardoor klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Met hun energieke uitstraling, rappe ritmes en onvervalste Ierse humor, zorgen de vier mannen ervoor dat het publiek zich dinsdag 28 november in het Isala Theater voor een avond waant in een Ierse pub. Inclusief Ierse Snake Bites & chips in de foyer.

The Kilkennys leerden het vak in de pubs en brengen dezelfde intieme feestsfeer in de grote zaal van het Isala. Klassieke folksongs en ballades worden ook in hun nieuwe theatertour in een nieuw jasje gestoken. Een show vol vrolijke en opgetogen songs, zoals in de vertolkingen van de klassiekers The Spanish lady, Tell me ma en Whisky in the jar.

Het optreden van The Kilkennys is op dinsdag 28 november om 20.15 uur in de grote zaal van het Isala Theater. Entree 26,50 euro (CJP / 65+ 25,00 euro).


Lennaert Nijgh

Zijn naam wordt vaak in een adem genoemd met Boudewijn de Groot, maar de vijftien jaar geleden overleden tekstschrijver Lennaert Nijgh deed nog zoveel meer. The Voice of Holland finalist (2014) en chansonnier Sjors van der Panne, Jim de Groot (o.a. The Passion), Edison Award winnaar Izaline Calister en Lennaert Nijgh’s laatste vrouw én zangeres Josee Koning brengen vrijdag 1 december in het Isala Theater een uniek eerbetoon aan een van de grootste tekstschrijvers die Nederland rijk is.

Veel teksten van zijn hand werden een hit zoals Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Welterusten meneer de president en Het land van Maas en Waal. In het theaterconcert Een tip van de sluier passeren bekende en minder bekende liedjes van zijn hand de revue, maar ook enkele net ontdekte teksten die door onder anderen Frank Boeijen en Han Kooreneef van muziek zijn voorzien.

Regisseur en tekstschrijver Leoni Jansen over de voorstelling: ‘Het is heel bijzonder om een voorstelling te maken met twee mensen die hem zo goed gekend hebben. Ik verheug me op de verhalen achter de liedjes en het geschetste tijdsbeeld, een ware kijk in het leven van deze bijzondere man.’

De voorstelling is op vrijdag 1 december om 20.15 uur in de grote zaal van het Isala Theater. Entree 27,50 euro (CJP/ 65+ 26,00 euro).

Meer informatie en kaarten via de website www.isalatheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 20 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 22 uur geleden
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's gisteren
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55