Sanne Rijnsburger met een paar kinderen in de gezellig woonkamer van Royal Kids Hotel. (Foto: Margriet van Dam)
Sanne Rijnsburger met een paar kinderen in de gezellig woonkamer van Royal Kids Hotel. (Foto: Margriet van Dam) Foto: Margriet van Dam

Royal Kids Hotel: ‘Kinderen zijn hier onze gasten’

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Kinderen zouden ook ‘s avonds, ‘s nachts en in het weekend opvang moeten kunnen krijgen, wanneer ouders door hun werk niet bij hun kinderen thuis kunnen zijn. Vanuit deze gedachte is het Royal Kids Hotel in Capelle opgezet.

Door Margriet van Dam

De kinderopvangorganisatie Royal Kids Home maakt deel uit van het Integraal Kindcentrum KleurRijk aan de Jan de Geusrede in Capelle. Wilko Van is directeur en initiatiefnemer van het Royal Kids Hotel en legt uit wat de aanleiding is geweest voor dit concept. “We zien al heel lange tijd dat ouders die onregelmatige diensten draaien in reguliere kinderdagverblijven niet terecht kunnen. Dan heb ik het over ‘s avonds, ‘s nachts en in de weekenden. Ik kom zelf uit de gezondheidszorg. Daarin werken veel mensen met kinderen. Dan zie je dat zij niet buiten de reguliere tijden hun kinderen kwijt kunnen. Kinderen gaan dan van opa en oma naar de buurvrouw of een tante en soms zijn er kinderen van 12 of 13 jaar die oppassen. Kinderen zijn te jong om thuis te blijven en gaan in het weekend spelen bij vriendjes. Onze insteek: je moet quality time hebben met je kinderen, maar als je opvang nodig hebt buiten de reguliere tijden, bieden wij die ook. Kinderen zien misschien wel zes of zeven gezichten. Ze zien te veel woonomgevingen met steeds andere regels. Wij bieden stabiliteit. Wij willen hier een gezinssituatie nabootsen. Hiermee zorgen we dat kinderen veel meer rust en regelmaat krijgen. We hebben vaste medewerkers, zodat kinderen dezelfde gezichten zien.”

Het Royal Kids Hotel heeft een huiselijke plek gecreëerd: een badkamer, een keuken, slaapkamers en een woonkamer. Deze locatie heet Kasteel van Versailles. Voormalige klaslokalen zijn verbouwd als paleiszaal. De maaltijden komen uit een restaurant. “Vanaf dag 1 is het ‘royal’”, zegt Wilko. “Dat is het kwaliteitskeurmerk bij ons. We willen de koninklijke route aflopen voor iedereen, voor kind, ouders en medewerkers. Kinderen zijn hier onze gasten, want we zijn een hotel.” Pedagogisch medewerker Sanne Rijnsburger vult aan: “Hier krijgen de kinderen structuur en veiligheid.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 21 uur geleden
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws gisteren
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15
• Een impressie van de nieuwe buurt vanuit de lucht.
Succesvolle eerste fase nieuwbouw 'Boss' krijgt vervolg Advertorial 16 apr, 15:13
• BC Schollevaar 1 boekte een historische promotie.
Capels badmintonsucces: BC Schollevaar is terug in eerste divisie Sport 16 apr, 12:53