"De gebiedsvisie is het afgelopen jaar met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers opgesteld." (Foto: Jan Kok) Foto: Jan Kok

Ideeën van Capellenaren cruciaal voor kwaliteit gebiedsvisie Landelijk Capelle

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Na een aantal gesprekken en bijeenkomsten heeft de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel deze maand de gebiedsvisie Landelijk Capelle unaniem vastgesteld. Wethouder Dick van Sluis kan nu verder met de uitwerking van de plannen. De gesprekken met Capellenaren over de gebiedsvisie begonnen begin 2016 en worden in de volgende fasen voortgezet.

Capellenaren hebben voor de gebiedsvisie veel ideeën aangedragen om de kwaliteiten van het landelijke deel te versterken. Enkele ambities die gemeente, samen met partijen, wil realiseren in Landelijk Capelle zijn: woningbouw voor de stad die past in het landschap, meer aandacht voor natuur en historie, veilige en fietsvriendelijke wegen en een aantrekkelijke Kanaalweg.

Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling): “De gebiedsvisie Landelijk Capelle is het afgelopen jaar samen met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers opgesteld. Tijdens bijeenkomsten en gesprekken, het burgerpanel en reacties via sociale media hebben Capellenaren aangegeven dat zij het gebied Landelijk Capelle waarderen. Met name het landelijke karakter en de historische boerderijen vallen in de smaak. Ook het winkelgebied aan de Bermweg met kleinschalige winkels en speciaalzaken. Voor de toekomst geeft nagenoeg iedereen aan deze kwaliteiten te willen behouden en het liefst versterken. De input van Capellenaren in het proces is cruciaal geweest voor de gebiedsvisie van Landelijk Capelle zoals deze er nu ligt.”
Veel gesprekken gingen over de bouw van woningen op de locaties Oeverrijk, ‘s-Gravenweteringpark en de hoek van de Capelseweg/Bermweg. In het recente verleden zijn er plannen geweest om hier tot ongeveer 80 woningen te bouwen. Een groep bewoners heeft de afgelopen periode een alternatief plan uitgewerkt om het gebied groen te houden. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft echter besloten wel woningen toe te staan, maar het aantal terug te brengen tot 30 woningen.

Dick van Sluis: “We vinden het belangrijk om het landschap te behouden en openbaar toegankelijk te maken. In lijn met de ideeën van het merendeel van de bewoners. In ‘s-Gravenweteringpark wordt het IJsselcollege gesloopt, waardoor ook hier ruimte ontstaat voor nieuwe woningen in een landelijke omgeving. Tenslotte is ook op de hoek van de Capelseweg/Bermweg het geplande aantal woningen teruggebracht ten opzichte van eerdere plannen.”
Nu de plannen voor Landelijk Capelle en de bijbehorende gebiedspaspoorten voor de ontwikkellocaties door de gemeenteraad zijn vastgesteld, gaat de gemeente deze verder uitwerken. Wederom in samenwerking met Capellenaren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 13 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 16 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20