Afbeelding
Foto: Het kerstdiner

Koopjeskelder brengt kerst naar bewoners

Algemeen 54 keer gelezen

Capelle - Donderdag 7 december (vanavond) organiseren vrijwilligers van de Koopjeskelder een heerlijk kerstdiner voor vijftig senioren. De Koopjeskelder is een tweedehands winkeltje gevestigd aan De Baronie, naast de portiekgang 327-374. Bewoners brengen hier tweedehands spullen, die weer verkocht worden. De opbrengst gaat terug naar de buurt.

Vrijwilligers Miep, Jolanda, Thea, Ria en Willem van de Koopjeskelder organiseren alweer voor de tweede keer een heerlijk kerstdiner in samenwerking met de leerlingen van het IJsselcollege de Wiekslag. Nadat de folders in de brievenbussen waren gedaan, hadden de vrijwilligers van de Koopjeskelder binnen drie weken 50 aanmeldingen voor het Kerstdiner. Die gaan genieten van een heerlijk Kerstdiner. Mevrouw Knol van de bewonerscommissie de Baronie heeft zelfstandig vervoer geregeld voor de senioren die hebben aangeven geen vervoer te hebben.

Ook al plannen voor volgend jaar
Vrijwilliger Miep: “Het merendeel van de aanmeldingen zijn bewoners van de Baronie. Verder een tiental bezoekers van de Koopjeskelder en tevens vier relaties van het Repair Café. Daarmee hebben we een zeer gemêleerd gezelschap en kunnen wij vaststellen dat deze ‘gift’, wat ons betreft, zeker een groot succes zal worden.” De vrijwilligers zijn ook al bezig met plannen voor het volgende jaar. “We kunnen al verklappen dat er vergaande afspraken zijn gemaakt met Bungel’s Pannenkoekenhuis over een gratis pannenkoekenarrangement voor bewoners, bezoekers en relaties van de Koopjeskelder, ergens in april 2018”, aldus Miep.

De Koopjeskelder is op zoek naar vrijwilligers
Vrijwilliger Thea: “Willem stopt ermee, hij was een fijne aanvulling op het team. Het is jammer dat hij stopt, maar we wensen hem het allerbeste en via deze weg willen we hem ook bedanken voor al zijn inzet maar versterking is zeker welkom”. De Koopjeskelder is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Belangstelling om dit mooie initiatief te ondersteunen? Aanmelden kan bij buurtcoach Astrid Keerveld a.keerveld@welzijncapelle.nu of 06 – 243 41 307. De Koopjeskelder is geopend op woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 11.00 tot 14.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 7 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15