Daphne Jansen: van BC Schollevaar naar de nationale top. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Daphne Jansen: van BC Schollevaar naar de nationale top. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Daphne Jansen is de jongste van de Eredivisie

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Met haar vijftien jaar is Daphne Jansen de jongste speler in de badminton-eredivisie. Met ‘volwassen’ prestaties. Dat ook!

Door Jan Timmer

De Capelse maakte vorig seizoen de overtap van BC Schollevaar naar The Flying Shuttle in Barendrecht. Na een jaartje rijpen in het tweede team maakte ze deze zomer de overstap naar de hoofdmacht van de Barendrechtse topclub. Met The Flying Shuttle probeert ze zich te handhaven in de hoogste nationale badmintonklasse. Geen eenvoudige opgave gezien de zware concurrentie van grotere - en vooral kapitaalkrachtiger- concurrenten. In dat ‘geweld’ handhaaft Daphne Jansen zich overigens prima. “Vooral in het enkelspel gaat het goed”, vertelt ze. “Ik heb tot nu toe de meeste partijen gewonnen. In de damesdubbel gaat het wat moeizamer. We spelen vaak tegen koppels met enorm veel ervaring. Die zijn vaak net even slimmer op de belangrijke momenten. Maar goed, daar leer je veel van.”

Daphne Jansen groeide op bij BC Schollevaar in haar woonplaats Capelle aan den IJssel. Daar bracht ze het tot het eerste team. “We waren net gepromoveerd naar de tweede divisie toen ik de kans kreeg om bij TFS te gaan spelen”. vertelt de 4 VWO-leerlinge. “Daar kon ik een stapje hoger komen, dus ging ik de uitdaging aan. Daar heb ik geen spijt van gehad.De club en mijn team bevallen prima. De sfeer is goed en ik kan het prima vinden met mijn teamgenoten.” Haar relatie met de badmintonbond is minder hecht. “Ik zat tot vorig jaar in een programma voor topspelers, maar ben afgehaakt omdat de voorwaarden verslechterden. Ik zou in Arnhem moeten trainen op onmogelijke uren. Dat was geen optie. Het is niet anders. Ik volg nu mijn eigen route. En met veel plezier.”

Daphne Jansen staat momenteel 12e op de nationale badmintonranking. Bij de jeugd is ze Nederlands nummer 4! Desondanks behoort ze niet (langer meer) tot de nationale selectie en heeft ze haar topsportstatus moeten inleveren. Een situatie die op zijn zachts gezegd vreemd is, temeer omdat ze tot de grootste nationale badmintontalenten behoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 9 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15