Matthijs de Rijke: bevlogen bezig met HCC.
Matthijs de Rijke: bevlogen bezig met HCC. Foto: Jan Timmer

Hockey Club Capelle aast op kampioenschap

Algemeen 116 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Met een mooie mix van jong talent en ervaren spelers probeert Hockey Club Capelle dit seizoen de vierde klasse te ontstijgen. Een proces dat begeleidt wordt door Matthijs de Rijke, bezig aan zijn tweede seizoen als trainer/coach van Heren 1.

“We draaien heel aardig”, stelt De Rijke (46) vast. “Met onze eerste plaats in de tussenstand als beloning. We willen graag kampioen worden, maar ik besef ook dat de weg naar een titel nog langs is en onze voorsprong op de concurrenten Liberty, Bommelerwaard en Ypenburg uiterst klein is. Je moet net te vroeg juichen, vind ik.” De Rijke kreeg de HCC-herenselectie vorig jaar in handen en had een periode nodig om de ploeg naar zijn hand te zetten. “Er was te weinig discipline en het ontbrak aan mentaliteit”, beschrijft hij de ‘startsituatie’ van destijds. “Op zich was dat wel verklaarbaar omdat het team vooral bestond uit jonge spelers die deels sturing van oudere ploeggenoten misten. Over die zo gewenste routiniers hebben we dit seizoen wél de beschikking. Vooral de rentree van Joris van der Spelt op het oude nest scheelt een slok op een borrel..Joris heeft op hoog niveau gehockeyd. Die jonge gasten trekken zich aan hem op.”


HCC loopt al enkele decennia als een rode daad door het leven van Matthijs de Rijke. Hij trainde er jarenlang jeugdteams, had ooit heren 2 een tijdje onder zijn hoede en kent de hockeyvereniging van haver tot gort. “Dit is een gemoedelijke, familiaire, relatief kleine, hockeyclub die probeert om de jeugd sportieve kansen te bieden. Dat onze grootste talenten naar andere, grotere clubs vertrekken, zie ik vooral als een compliment. Daar moet je alleen maar trots op zijn. En als ze aan het eind van hun loopbaan bij hun ‘cluppie’ terug keren is het helemaal top!

Over HCC

Hockey Club Capelle telt zo’n 440 leden, onderverdeeld in twee heren-seniorenteams, één dameselftal en een veteranenteam op zondag en zestien jeugdploegen op zaterdag. De vereniging heeft haar sfeervolle en groene domicilie sinds jaar en dag op sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 20 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 23 uur geleden
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00
• Het gemeentehuis van Capelle.
Zeventien sollicitanten voor burgemeestersrol in Capelle Nieuws 19 apr, 16:31
Afbeelding
'Het Nederlandse lied' op het podium in het Isala Theater Nieuws 19 apr, 15:17