Overhandigen cheque door leden van het bestuur van de Westerkerk, Marja Pals en Danielle Heutink, aan Peter Aalstein en Felix Schrandt respectievelijk voorzitter en penningmeester van de Vrienden van hospice IJsselOever. (Foto: Kees Grandia)
Overhandigen cheque door leden van het bestuur van de Westerkerk, Marja Pals en Danielle Heutink, aan Peter Aalstein en Felix Schrandt respectievelijk voorzitter en penningmeester van de Vrienden van hospice IJsselOever. (Foto: Kees Grandia) Foto: Kees Grandia

Start hospice IJsselOever is een feit

Algemeen 308 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Eind vorige maand werd in Capelle het hospice IJsselOever in gebruik genomen. En nu al zijn drie van de vier kamers bezet. Zoals kon worden verwacht voldoet het hospice IJsselOever aan de grote vraag die er is. De staf en de vrijwilligers zijn volop aan de slag om de eerste bewoners het bijna thuis gevoel te geven. Zij staan garant voor een professionele verzorging en de nodige aandacht die vooral door de vrijwilligers kan worden besteed aan de bewoners. Het ‘bijna thuis’ gevoel, dat zij de bewoners willen geven staat centraal in hun dagelijks handelen.

De verbouwing en inrichting van ruimten in de Roodborst toren naast de Vijverhof is door de inzet van vele vrijwilligers tot stand gekomen. De sfeervolle en state-of-the-art inrichting, die van zeer hoge kwaliteit moet zijn vanwege het intensieve gebruik, is mede gerealiseerd door de financiële steun van veel instellingen, fondsen, particulieren en bedrijven en de beide gemeenten Capelle- en Krimpen aan den IJssel.

We zijn er nog niet

Hoewel het hospice is ingericht en in gebruik genomen zijn er nog een aantal zaken die moeten worden gerealiseerd. Daarvoor is de stichting nog steeds op zoek naar partijen die het hospice een warm hart toedragen en bereid zijn tot een gulle gift. Voor alle vragen kun je terecht op de website onder kop ‘Vrienden van IJsselOever’’.

Het hospice is gevestigd op de vierde verdieping van de Roodborst toren van de Vijverhof, Steenloperstraat 159/161 te Capelle aan den IJssel. Contact kun je opnemen via de website van het hospice: www.hospiceIJsselOever.nl.

Gezocht

Ben jij de man of vrouw die we zoeken en die tijd kan en wil besteden aan het actueel houden van de website en het verzorgen van een e mail nieuwsbrief. Daarvoor zoeken we iemand met taalgevoel die het leuk vindt om stukjes te schrijven en voldoende technisch inzicht heeft om de site en nieuwsbrief vorm te geven. Het gaat er bij de site vooral om deze actueel te houden en nieuwsitems te plaatsen. De e mail nieuwsbrief is bedoeld voor de deelnemers en belangstellenden die we op de hoogte willen houden van ontwikkelingen.

De site is gebouwd in Wordpress en voor de nieuwsbrief maken we gebruik van Mail Chimp. Voor beide programma’s wordt ook voorzien in een korte cursus om hier professioneel mee te leren omgaan. Wanneer je interesse hebt kun je contact opnemen met Peter Meulendijk door te mailen naar pr@vriendenijsseloever.nl of via telefoonnummer 06 547 514 62.

hospiceIJsselOever.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15