Deel van de cast van Drs. Down met links vooraan Sanne van Veen. (Foto: Milan Goldbergh)
Deel van de cast van Drs. Down met links vooraan Sanne van Veen. (Foto: Milan Goldbergh) Foto: Milan Goldbergh

Sanne debuteert in ‘haar’ Capelle

Algemeen 55 keer gelezen

Capelle - De voorstelling 'Drs. Down' is op vrijdag 22 december te zien in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel. In deze voorstelling, die omschreven wordt als filmisch muziektheaterstuk, speelt Sanne van Veen de rol van Eva. Zij voltooide onlangs haar opleiding aan de Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. Dit is haar eerste baan.

"Ik ging in Capelle naar de Montessori Basisschool en een tijd naar OBS West in 's Graveland. Gedurende mijn hele jeugd heb ik gedanst bij Noes Fiolet Studio's en heb ik tot mijn twaalfde muzieklessen gehad op de Capelse Muziekschool. Ik ben dus een echte Capellenaar."

Interactief

"Er worden veel filmbeelden gebruikt in de voorstelling. Er hangen drie schermen op het achtertoneel; een grote in het midden en twee smallere aan de zijkanten. Hierop worden tijdens de voorstelling filmbeelden vertoond. Deze zijn voor de voorstelling opgenomen. De scenes worden samen met iemand op het scherm gespeeld; zijn er dansers op het toneel, dan zijn ze ook op de schermen te zien. Het is constant interactief. Daarom heet het filmisch muziektheater. Dat heeft ook te maken met de achtergrond van Ivo Niehe als tv man", legt Van Veen uit.

Ivo Niehe

Het script voor deze voorstelling werd geschreven door Ivo Niehe. Van Veen vertelt: "Hij had voor de TV Show een keer een interview met Pablo Pineda Ferrer, een Spanjaard met Down syndroom die drs. was geworden. Over hem werd een film gemaakt: 'Yo Tambien', een waar gebeurd verhaal. In de eerste instantie denk je: "Dat is onmogelijk". Naar aanleiding van die film schreef Niehe het script. Pas toen Joop van den Ende zei dat hij het moest doen, is Niehe met een team van heel veel mensen aan de slag gegaan en is deze voorstelling ontstaan."

Voorstelling

Van Veen speelt Eva, klasgenootje van Lucas die Down syndroom heeft. "Zij komt voor hem op en support hem. Hij wordt verliefd op haar, waarop zij zegt: "Dit was nooit mijn bedoeling..... Er is te zien welke invloed het op een gezin heeft als er een kind met Down wordt geboren. In de voorstelling spelen verder Hugo Haenen en Anne-Mieke Ruyten, de ouders van Lucas, en Gijs Stallinga, de broer. Nando Liebregts (Lucas) en Rutger Messerschmidt (vriend Tom) hebben beide Down Syndroom. Het ensemble bestaat uit een groep dansers van Lucia Marthas. We hebben een hele kleurrijke cast. Ik ben in ieder geval heel dankbaar dat ik dit als mijn eerste ervaring in het theater heb."

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.isalatheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 19 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00