Foto:

Nieuwjaarsreceptie bij De Bank met Philip Harper

  •   keer gelezen

Capelle - Donderdag 4 januari 2018 wordt bij restaurant De Bank het nieuwe jaar ingeluid in met special quest Philip Harper. Hij zal het dak eraf blazen samen met zijn bandleden: Dan Nicholas (gitarist), Boris Oostendorp (contrabas) en Ben Schroder (drums).

Trompettist Philip Harper (Baltimore, 1965) is een oud gediende van Art Blakey and the Jazz Messengers, The Harper Brothers en The Mingus Big Band. Met deze laatste tourt hij, na ruim 20 jaar, nog steeds over de hele wereld. Daarnaast werkte hij regelmatig samen met Benny Golson, Louis Hayes en Ceder Walton.

Na jaren in verschillende landen in Europa te hebben gewoond is Philip uiteindelijk weer terug gegaan naar zijn jazz-roots: New York. Nadat hij lange tijd ‘the perfect sideman’ van de grote namen in de jazz was, is Philip Harper daar nu ook weer actief als bandleider van zijn eigen kwintet.

Zijn muzikale zeggingskracht en unieke geluid worden gevormd door een combinatie van talent en een grote liefde voor de jazz. Daarnaast is er het respect voor zijn muzikale leermeesters en zijn vele ervaringen over de hele wereld. Hiermee voegt hij het hart toe aan de huidige virtuoze en snelle New Yorkse jazz scene.


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten