De IJsselkids vierden Winterwaterdag.
De IJsselkids vierden Winterwaterdag.

Kinderen IJsselkids vieren de winter tijdens Winterwaterdag

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - “Als de winter niet naar ons komt, creëren wij zelf de winter”, dachten de medewerkers van IJsselkids Kinderopvang. Ondanks het ‘warme’ winterweer stonden water, sneeuw en ijs centraal tijdens de Winterwaterdag op 4 januari.

Langlaufen, schaatsen, zelf sneeuw maken, een bezoek aan de brandweerkazerne en proefjes doen in het BSO-ijslab. Op de kinderopvanglocaties stond alles in het teken van water en ijs tijdens deze bijzondere dag. Zelfs aan de allerkleinsten is gedacht door ijssnoepjes te maken en te verven met ijs.

Jaar van het Water

Het is het Jaar van Water voor de kinderen van IJsselkids Kinderopvang. Dat betekent veel wateractiviteiten, een water ideeënboek, waterpoloclinics en nog veel meer. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt bij IJsselkids vanuit het pedagogisch palet jaarlijks de focus gelegd op een thema. Juli 2017 is het spetterende Jaar van Water gestart. Twaalf maanden lang draait alles om water! Via het thema doen de kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten. Ook kinderen die geen gebruikmaken van de kinderopvang kunnen leuke winterwateractiviteiten doen. Daarvoor is de speciaal ontwikkelde website www.leukekinderactiviteiten.nl.

Over IJsselkids

IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. IJsselkids is HKZ gecertificeerd. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Stichting SWKGroep

IJsselkids is onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. De verschillende partijen delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen de mensen van IJsselkids al onze aandacht richten op de opvang van het kind.

Meer informatie op de website www.ijsselkids.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 10 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 13 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20