Afbeelding
Foto: Harmke Kik - Grootenboer

Goed gedrag verdient een bloemetje!

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - De afgelopen jaren hebben bewoners en organisaties zich op hun eigen manier ingezet voor de Hoekenbuurt. In 2018 blijven kinderen, jongeren en volwassenen, Politie, Handhaving, Havensteder en Welzijn Capelle zich inspannen voor een fijne buurt. Eén van de acties is het belonen van goed gedrag op donderdag 25 januari aanstaande.

Er zijn drie commissies opgericht, bestaande uit kinderen, jongeren en volwassenen. De leden van deze commissies wonen allen in de Hoekenbuurt. Tijdens een brainstormbijeenkomst in december is nagedacht over wat verbeterd zou kunnen worden. Daar is een aantal thema’s uitgekomen zoals loszwervende winkelwagens en fietsen, hondenpoep en zwerfvuil maar ook het vuilnis op galerijen.

Ludieke actie
De commissies gaan elke maand een ludieke actie uitvoeren om bewoners bewust te maken dat ze samen de buurt schoon moeten houden. In januari wordt een ludieke ‘Schoonmaakactie’ uitgevoerd. De commissies gaan samen aan de slag met het opruimen van zwerfvuil en kinderen gaan een vlog maken met interviews. Donderdag 25 januari belonen de commissies en netwerkpartners bewoners die het goed doen. Hoe dat gaat gebeuren? “Dat blijft nog een verrassing”, aldus buurtcoach Astrid Keerveld. “Houd de Facebookpagina @Gewoon-Schoon in de gaten! Wil je ook inzetten voor de Hoekenbuurt door ludieke acties uit te voeren? Meld je dan aan via Facebook. De weken na de ludieke actie gaan Handhaving en Politie bewoners die het nog steeds fout doen een boete geven, maar hopelijk is dat niet nodig.”

“De Schermerhoek kan wel iets schoner”
Indi van 10 jaar zit in de commissie Kinderen. Op de vraag waarom ze mee doet aan deze commissie: “Ik vind het heel leuk om in de Schermerhoek te wonen. Maar het kan wel iets schoner, ik word echt gek van alle hondenpoep. Ik trap er vaak in, bah!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 7 uur geleden
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 23 uur geleden
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07
Afbeelding
UPDATE - Stroomstoring Schollevaar opgelost Nieuws 21 apr, 11:13
• Speldje als erkenning voor Zeker Digitaal.
Stichting Leergeld kiest ambassadeur als erkenning voor hulp Nieuws 21 apr, 10:00