Afbeelding
Foto: Sanne Lenselink

Samen voor meer en passend bewegen!

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - In 2017 zijn Sportief Capelle en SportMEE intensiever gaan samenwerken om mensen met een beperking te begeleiden naar passend sport- en beweegaanbod. Het resultaat: gezamenlijk 72 mensen geadviseerd en begeleid naar een beweegactiviteit. In 2018 zetten we deze samenwerking tussen beide organisaties voort. Gezien de expertise van beide organisaties over de Capelse sport- en beweegmogelijkheden en de begeleiding van mensen met een beperking is het een logische samenwerking.

Niet voor iedereen is sporten en bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met een beperking is het aanbod bij sportverenigingen en andere sportaanbieders in de praktijk niet altijd passend. Ook het vinden van het al bestaande aanbod blijkt soms een opgave. De samenwerking tussen beide organisaties moet er toe leiden dat het vinden van passend aanbod makkelijker gaat. Dat mensen die willen sporten of bewegen begeleid kunnen worden naar een activiteit en dat eventueel aanbod iets meer toegepast kan worden op de mogelijkheden van de deelnemer.

Zo zijn we blij met het resultaat wat we hebben geboekt voor ‘John’, een jongentje van negen jaar met PDD NOS. Hij wil graag zwemmen en als het even kan ook zijn zwemdiploma halen. In het reguliere zwemonderwijs kan hij niet meekomen, hij behoeft iets meer begeleiding en aandacht. In samenwerking met SportMEE zijn de mogelijkheden verkend. Een adviseur van SportMEE is samen met het jongetje en de ouder naar de zwemactiviteit van de Algemene Capelse Zwemvereniging gegaan. Hij gaat nu met heel veel plezier wekelijks zwemmen!

Als u vragen heeft over sporten een bewegen met een beperking dan kunt u contact opnemen met Sportief Capelle (010 258 8787, info@sportiefcapelle.nl). Wij gaan samen met u op zoek naar passend beweegaanbod.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 19 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws gisteren
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30
Afbeelding
Wisselstrook Algerabrug tijdelijk dicht van 26 op 27 maart Nieuws 26 mrt, 14:20
Afbeelding
Fractie Capels Bewoners Belang officieel opgesplitst Nieuws 26 mrt, 12:06