Jacky Schilperoort en Shirley de Keijne van Dylan's Haarmode met hun creaties waarmee ze naar de finale van de HCF World Trophy in Parijs gaan. (Foto: Annemarie van der Ploeg)
Jacky Schilperoort en Shirley de Keijne van Dylan's Haarmode met hun creaties waarmee ze naar de finale van de HCF World Trophy in Parijs gaan. (Foto: Annemarie van der Ploeg) Foto: Annemarie van der Ploeg

Capelse kappers finalisten in Parijs

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Uit 2500 inzendingen werden Jacky Schilperoort en Shirley de Keijne als twee van de laatste tien kandidaten gekozen voor de HCF World Trophy, een wedstrijd die gericht is op creativiteit. Beide werken bij Dylan’s Hair aan het Slotplein 9-10 in Capelle. Zij zijn hiermee de enige Nederlandse finalisten op 11 februari in het Pavillon Baltard in Parijs. Deze nominatie is de negende op rij voor Dylan’s Hair.

Door Annemarie van der Ploeg

Iedere salon, die wereldwijd lid is van Haute Coiffure Française (HCF), kon drie deelnemers inschrijven. Jacky en Shirley vinden het heel bijzonder om te zijn genomineerd. “Het was de eerste keer dat ik meedeed. Op de dag dat de e-mail kwam, waarin stond dat we door waren, was ik nog jarig ook”, legt Jacky uit. “Wij volgen heel veel trainingen en zijn dus altijd wel up to date. Voor deze wedstrijd moesten we iets verzinnen wat nog gaat komen. We hebben beide een moodboard ontworpen en ons ontwerp op het gebied van kleuren, knippen, visagie en stylen beide op een model van een professioneel bureau uitgewerkt. Een professioneel fotograaf schoot de foto’s die daarna naar Parijs werden gestuurd. En na een maand kregen wij beide dus positief bericht”, vertelt Shirley.

Finale

Op 10 februari gaan de finalisten naar Parijs, waar op 11 februari de show plaatsvindt in het Pavillon Baltard. “Kleuren doen we hier in de salon, dus hoef je backstage alleen maar te knippen en te föhnen. Visagie wordt gedaan en je kiest zelf de kleding. Dit wordt backstage beoordeeld. Daarna volgt beoordeling door het publiek. Ook is er een prijs voor de beste kleur. Er zijn dus drie prijzen te winnen: de colour award, de publieksprijs en de HCF Trophy. De winnaar van de HCF Trophy gaat met het artistic team van Parijs een nieuwe collectie voor de show in september opzetten. Er hoort ook een award, een mooie beker, bij deze prijs”, legt Shirley uit. “We hebben anderhalf uur om het model te knippen en te stylen en voor de visagie en het kleden. Best wel kort dus. Dat wordt even pittig”, vult Jacky aan.

Toekomstdroom

Jacky wil sowieso HCF winnen. “Voor de rest nog beter en creatiever in het vak worden, hogerop komen en ook bijleren en bijscholen.” Shirley wil HCF niet met lege handen verlaten. “Als ik daar ben wil ik graag een prijs winnen, welke dan ook. In de toekomst wil ik mezelf verder ontplooien, nieuwe dingen blijven leren en vooral van de mogelijkheden, die dit bedrijf biedt, gebruik maken.”

Meer informatie op Facebook: Dylan’s Hair Visagie & Barber. Je kunt ook kijken op de website:

www.dylanshaarmode.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws gisteren
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33