Miley uit Capelle geniet van kunstrijden

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - Miley Buurman geldt als een getalenteerd kunstrijdster. En dat betekent veel trainen en wedstrijden door heel het land voor de 7-jarige Capelse.

Door Jan Timmer

“Het gaat goed en ik vind het leuk”, zegt Miley over haar tijdrovende sporthobby. “Pasgeleden werd ik derde bij de wedstrijd om de Waagbokaal in Alkmaar. Daar deden veel meisjes aan mee. De meeste waren ouder dan ik. Ik reed daar een kür van twee minuten. Die bestaat uit verplichte elementen en natuurlijk moet je sierlijke dansbewegingen maken. Het wordt eigenlijk elke keer wat moeilijker. Als ik in een hogere groep terechtkom krijg ik er weer elementen bij.”
Miley traint vier keer per week op en rond de kunstijsbaan in Dordrecht, waar ze lid is van kunstrijvereniging De Drechtsteden. “Eerst doe ik droogtraining en balletoefeningen”, vertelt ze. “Daarna gaan we anderhalf a twee uur het ijs op.” Haar moeder Monique de Waal is er altijd bij. “Met plezier hoor”, zegt ze. “Al is het wel een hele onderneming. Daar staat tegenover dat Miley enorm geniet van haar sport. Dat begon al toen ze drie was. Ze zag beelden van kunstrijden en was zó enthousiast. Op haar vierde is ze er echt mee begonnen. En het gaat behoorlijk goed. Dat ze zoveel traint is inherent aan de stappen die ze maakt. We zitten nu aan vier trainingen per week, maar dat zouden er op niet al te lange termijn zes kunnen worden. En dan zijn er nog de wedstrijden. Om dit op een goede manier vol te houden is het voor Miley zaak om goed te blijven eten, op tijd naar bed te gaan en tijd te maken voor het spelen met vriendinnetjes, want ook dat is belangrijk. Gelukkig is het allemaal ook te plooien met school. Ze heeft een continurooster en is altijd om 14.00 uur vrij. Je ziet het: met passen en meten lukt het prima.”

De komende periode staan er weer flink wat wedstrijden op het programma voor Miley Buurman. De kunstrijdster uit Capelle aan den IJssel komt op 28 januari in actie in Zoetermeer. Daarna staan toernooien op de rol op het ijs van Tilburg, Nijmegen en het haar zo vertrouwde ‘thuisijs’ van Dordrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 23 uur geleden
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15
• Saviël Armand wil zich blijven ontwikkelen als zwemmer.
'Laatbloeier' Saviël Armand: zwemsprinter met stapsgewijze doelen Sport 26 mrt, 16:30