Afbeelding

Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds Capelle blijven bestaan in 2018

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - Ook in 2018 blijven het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds beschikbaar in Capelle. Daarvoor ondertekende wethouder Eric Faassen (armoedebeleid) woensdag 24 januari een overeenkomst met Margriet Gersie van het Jeugdsportfonds in het Jeugdtheaterhuis. Met de fondsen kunnen kinderen en jongeren uit gezinnen met minder geld ook sporten of naar muziek- of dansles. Voor die kinderen betalen het Jeugdsportfonds of het Jeugdcultuurfonds de contributie en vaak ook kleding en materialen.

In Capelle zijn beide fondsen sinds 2014 beschikbaar. In 2017 deden 948 kinderen een sport- of cultuuractiviteit dankzij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Een groot deel van deze aanvragen is voor zwemles. Margriet Gersie van het Jeugdsportfonds: “We zien regelmatig aanvragen voor zwemles voor kinderen die nog geen A-diploma hebben. Mede dankzij de samenwerking met zwembad de Blinkert kunnen deze kinderen hun diploma halen. Dat is heel belangrijk in ons waterrijke land.”

Via intermediair

Ouders dienen de aanvraag in via een intermediair. Dat is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van het kind. Bijvoorbeeld een leerkracht of een jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach of maatschappelijk werker van CJG, Welzijn Capelle of Sportief Capelle. Wethouder Eric Faassen (armoedebeleid): “We zijn heel blij dat we veel intermediairs hebben in Capelle. Dankzij hen kunnen we zoveel kinderen bereiken. Ze zien als eerste waar hulp van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds nodig is en kunnen direct steun bieden.”

1000 kinderen

Nog niet alle kinderen die van de fondsen gebruik kúnnen maken, doen dat ook. In Capelle wonen nog steeds kinderen die om financiële redenen niet meedoen aan een sport- of cultuuractiviteit. “Dit willen we voorkomen. Daarom streven we ernaar om het komende jaar 1000 kinderen te bereiken,” aldus Faassen bij de ondertekening.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 13 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15