Afbeelding

Laudame Financials VCN dames 1: niet goed, wel de winst

Algemeen 41 keer gelezen

Capelle - Afgelopen zaterdag stond voor Laudame Financials VCN Dames 1 de thuiswedstrijd tegen Seesing Personeel Orion uit Doetinchem op het programma. De uitwedstrijd werd door VCN met 3-2 gewonnen en was een waar volleybalspektakel wat door menigeen ‘reclame voor het volleybal’ werd genoemd. Hoe anders was dat deze wedstrijd. De uitslag weliswaar hetzelfde, de kwaliteit zeker niet!

In de eerste set namen beide teams om en om de voorsprong. De eerste paar punten waren voor Orion, vervolgens nam VCN het stokje over. Dit had voldoende moeten zijn voor VCN om de set binnen te halen, maar uiteindelijk kwam Orion weer langszij en pakte toch duidelijk de eerste set. Orion had in de tweede set moeite met het gevarieerde aanvalsspel van VCN dames 1 en regelmatig waren er hele lange rally’s die afwisselend door het ene of het andere team gewonnen werden. Met 25-21 voor Laudame Financials VCN Dames 1 stond er eeen 1-1 tussenstand op het scorebord.

De derde set was Orion weer de bovenliggende partij. Zij kregen meer grip op onze aanval en daarentegen had VCN veel moeite om de buitenaanvallers van Orion te stoppen, met een 17-25 eindstand tot resultaat. Positief punt voor Laudame Financials VCN Dames 1 was de terugkeer van Juliette Mol binnen de lijnen. Na lange tijd geblesseerd te zijn geweest liet zij zien duidelijk weer op de weg terug te zijn!

Er zat niets anders op dan te vechten voor ieder punt om ervoor te zorgen dat we niet met een nederlaag van het veld af zouden moeten. En dat deden we. Zoals eerder gezegd, mooi was het zeker niet, maar met werkvolleybal ging de set gelijk op. Dominique van der Lee was ondertussen in het veld gekomen en zorgde met een aantal killblocks voor wat lucht. Met 25-23 trokken we de stand gelijk. We maakten ons op voor een felle vijfde set, maar nadat wederom Dominique de eerste bal van de set met een blok terug op de grond legde aan de kant van Orion was het verzet gebroken. Met 15-5 mochten we de derde winst van 2018 bijschrijven!