Het KinderLab Schollevaar is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Echte gastheren en gastvrouwen die een luisterend oor bieden.
Het KinderLab Schollevaar is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Echte gastheren en gastvrouwen die een luisterend oor bieden. Foto: Jeanette van Veldhoven

KinderLab in Capelle zoekt vrijwilligers!

Algemeen 44 keer gelezen

Capelle - Het KinderLab in Schollevaar is een bruisende plek voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders. Er is een uitgebreid activiteitenaanbod, hulp en ondersteuning. Welzijn Capelle is met spoed op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het KinderLab komen versterken.

Het KinderLab is op zoek naar vrijwilligers, echte doeners. Gastheren en gastvrouwen die een luisterend oor bieden aan alle bezoekers. Affiniteit met kinderen en diversiteit van culturen is een voorwaarde. Vrijwilligers krijgen er natuurlijk ook veel voor terug, vertelt coördinator van het KinderLab Marije Arnouts. “Een gezellige werkplek met goede en persoonlijke begeleiding, waar iedere dag anders kan zijn. Het KinderLab is een ideale plaats om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Vrijwilligers krijgen trainingen op het gebied van vreedzame wijk, hospitality en veiligheid.”
Marije: “De nieuwe vrijwilligers worden het eerste aanspreekpunt van bezoekers. Een persoonlijk ontvangst, het op orde brengen van de ruimtes en zorgen dat bezoekers zich welkom voelen, zijn belangrijke taken.”
Het KinderLab is dagelijks geopend van 08.30 en 17.30 uur. Werktijden van vrijwilligers worden altijd overlegd en ingeroosterd. Het is ook mogelijk om, bijvoorbeeld, twee uur te werken. Iedere ochtend wordt er koffie geschonken voor de inloop van ouders. Vervolgens kunnen er verschillende activiteiten plaatsvinden voor volwassen en kinderen. Deze worden uitgevoerd en begeleid door samenwerkingspartners zoals Basisschool Sjalom, Sportief Capelle, Bibliotheek, CJG en Homestart. Het KinderLab beschikt over een kook-, techniek, recreatie- en dansruimte. En een centrale multifunctionele plaats waar ook het uitleenpunt van de Bibliotheek gevestigd is. Het klaarzetten en opruimen van de creatieve ruimtes en het assisteren bij workshops, behoort ook tot de taken van de gastheer of gastvrouw. “Talenten van vrijwilligers op het gebied van koken, dans of techniek kunnen daar prima bij worden ingezet!”, aldus Marije.

Interesse?

Spreek het je aan om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij KinderLab? Als echte gastheer of gastvrouw kinderen, en hun ouders, te begeleiden, vermaken en ondersteunen? Stuur dan een email naar kinderlab@welzijncapelle.nu. De vacature is ook te vinden via de website: www.capelledoet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thomas Hardie met de plannen voor het groene schoolplein.
Groen plein voor basisschool Pieter Bas dankzij subsidie: 'Hopen dat buurt mee kan genieten' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer blust woningbrand aan Paganinistraat 112 22 uur geleden
• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 23 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 28 mrt, 08:55
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24