Afbeelding

Column Gerard Vermeeren

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Gerard Vermeeren in de krant (editie Capelle) van deze week.

Morgen schrijf ik precies een jaar voor deze krant. Tot afgelopen zomer wekelijks en vanaf de zomer tweemaandelijks. Het schrijven - 364 dagen geleden - viel samen met ‘Capellenaar van de week’, nadat ik was opgenomen in de eregalerij van de Bibliotheek aan den IJssel. Vanaf deze plek wil ik Raymond Rotteveel - voormalig eindredacteur IJssel- en Lekstreek, tegenwoordig Havenloods - bedanken voor de gelegenheid die hij mij geboden heeft om voor u te mogen schrijven.

Ik heb in dat jaar de lezer mee mogen nemen naar verschillende plekken in Capelle aan den IJssel, Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. Tevens heb ik u zo nu en dan plekken vanuit alle uithoeken van de wereld mogen laten zien. Ik heb u verschillende inkijkjes gegeven in mijn twee reisboeken die ik inmiddels op mijn naam heb staan.

Over twee weken zal ik mijn column wijden aan het concert dat het Klein Orkest op vrijdag 23 februari in het Isala theater zal geven. Het zal een mooie avond worden, want ik heb het reünieconcert ‘Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug’ vorige week zaterdag 3 februari al bezocht in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag.

Ook wil ik vanaf deze plek schrijver Jan Brokken bedanken die de aanzet gaf voor mijn schrijfproces. In mijn columns heb ik hem meerdere malen opgevoerd en ook nu laat ik de kans niet onbenut om te vertellen dat hij volgende maand geprogrammeerd staat in het Van Cappellenhuis. Op donderdag 15 maart zal hij een lezing verzorgen over ‘Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek’. Hij zal de goeddeels vergeten muziekwerken van componisten wier werken verboden waren tijdens de Tweede Wereldoorlog belichten. Marcel Worms en Eleonore Pameijer voeren composities uit van onder meer: Dick Kattenburg, Leo Smit en Rosy Wertheim. Het belooft weer een bijzonder programma te worden.

Als laatste wil ik Margje Kooistra bedanken. De huidige eindredacteur van de IJssel- en Lekstreek die mij de vrijheid geeft om naast de Capelse stukjes ook mijn reisverhalen te laten publiceren.

Van Gerard Vermeeren verscheen eerder het boek ‘Zeewaardig’ bij Boekscout.nl. Vorig jaar verscheen bij dezelfde uitgeverij zijn tweede boek: ‘Een raar seizoen en een rare vogel’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 5 uur geleden
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 8 uur geleden
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws gisteren
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20