Afbeelding
Foto: Jan Kok

Scholen in Fascinatio voor jaren onder de pannen

Algemeen 34 keer gelezen

Capelle - De Capelse wijk Fascinatio krijgt vanaf het nieuwe schooljaar 2018–2019 een nieuwe multifunctionele onderwijslocatie. Daarmee lost de gemeente Capelle, samen met drie onderwijsbesturen, een acuut huisvestingsprobleem voor de basisscholen De Wonderwind, De Vijfster en De Ontmoeting op. Onderwijswethouder Dick van Sluis tekende hiervoor vanmiddag de overeenkomsten met de schoolbesturen en de verhuurder.

Dick van Sluis: “De drie basisscholen in Fascinatio zijn krap behuisd. En dat zal, als we niks doen, de komende jaren alleen maar verslechteren. Het onderwijsbestuur PCPO nam het initiatief om het huisvestingsprobleem op te lossen. De gemeente heeft met PCPO en de twee andere betrokken schoolbesturen in uitstekend onderling overleg een creatieve oplossing gevonden. Daardoor zijn de scholen in Fascinatio nu voor jaren onder de pannen, waarborgen we de kwaliteit van het onderwijs in de wijk en lijkt er een prima oplossing te komen in de vorm van een wijkgebouw waar het Wijkoverlegplatform (WOP), de buurtgroep en jongeren een plek vinden. Een wijkgebouw waar bewoners al langer om vragen.”

Tweetalig onderwijs

De Ontmoeting verhuist komende zomer in zijn geheel naar het nieuwe gebouw, dat duurzaam van energie wordt voorzien middels zonnepanelen en een warmtepomp. Opmerkelijk is dat De Ontmoeting op korte termijn 15% van de onderwijstijd in het Engels wil gaan aanbieden. In vier jaar tijd wordt De Ontmoeting zelfs een tweetalige school, waar 30 tot 50% van het onderwijs in het Engels wordt aangeboden. Dick van Sluis hierover: “Het is een zeer interessant, op de toekomstgericht concept, dat het aanbod van onderwijs in Capelle verbreedt. Ik vind het mooi dat we aan dit tweetalige onderwijsinitiatief ruimte kunnen bieden, terwijl tegelijkertijd het huisvestingsprobleem van alle scholen in de wijk wordt opgelost”.

Multifunctioneel gebouw

Naast De Ontmoeting, wordt basisschool De Vijfster komend schooljaar met twee groepen op de nieuwe locatie gehuisvest. In het gebouw komt ook kinderopvang. De komende weken wordt de wens van de gemeente en betrokkenen onderzocht om hier ook een algemene buurtfunctie te realiseren voor onder meer het WOP, de buurtgroep en jongeren. Door de verhuizing van De Ontmoeting komen voor De Vijfster en De Wonderwind klaslokalen vrij in de huidige onderwijslocatie MFC Fascinatio aan de Educatusstraat. De gemeente zal de noodlokalen bij het MFC Fascinatio verwijderen en meer buitenspeelruimte voor de leerlingen realiseren.

Ondertekening

Tijdens de feestelijke ondertekening op de nieuwbouwlocatie liet Nico de Haas namens de Stichting PCPO, het schoolbestuur van De Ontmoeting,  weten ‘blij te zijn met de nieuwe lokalen’. “Er dreigde een tekort aan onderwijsruimten in Fascinatio te ontstaan. Door deze gezamenlijke oplossing kunnen de drie basisscholen in de wijk de kinderen blijvend van goed onderwijs voorzien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 7 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws gisteren
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15