Suzanne de Vries uit Capelle aan den IJssel (rechts met de Puma-trui) speelt een hoofdrol in Katharina Katharina in het Ganzenbord.
Suzanne de Vries uit Capelle aan den IJssel (rechts met de Puma-trui) speelt een hoofdrol in Katharina Katharina in het Ganzenbord.

Suzanne (15) uit Capelle steelt de show...

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - In de voorjaarsvakantie kun je naar naar de nieuwe voorstelling Katharina Katharina in het Ganzenbord van Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Suzanne de Vries (15) uit Capelle aan den IJssel is één van de hoofdrolspelers.

Eén personage met een dubbele naam, gespeeld door drie meiden, tig kledingwissels, twee dobbelstenen, 63 vakjes en 13 ganzen. In de nieuwe voorstelling Katharina Katharina in het Ganzenbord van Hofplein wordt niet zomaar een spelletje gespeeld. Het klassieke bordspel dat oma ook al speelde is in deze voorstelling niets minder dan een metafoor voor het leven! Katharina Katharina in het Ganzenbord is een avontuurlijke, brutale & muzikale voorstelling over winnen en verliezen. En is het nou allemaal wel maar een spelletje of toch niet? De negenjarige Katharina Katharina wil altijd alles winnen, maar haar leven verloopt niet zoals zij dat wil. Dat maakt haar zó boos dat ze door de vloer stampt en in een levend ganzenbord terecht komt. “Mijn favoriete scene is die met de doornstruik en de trouwerij”, vertelt Mirre van der Kooij (13) uit Maassluis enthousiast. Mirre is een van de drie meiden van cast A die Katharina Katharina speelt. “Dit is een ander soort voorstelling dan ik ken van Hofplein. Je kunt als publiek niet zomaar onderuit zakken in het pluche van je stoel omdat je moet nadenken, je wordt erbij betrokken.” “Voor ons is het ook nadenken”, lacht Suzanne de Vries (15) uit Capelle aan den IJssel die ook een Katharina Katharina speelt. “Je moet goed weten wanneer welke scene komt, want in dit stuk zitten lastige haastverkledingen: dan moet je je in 1 minuut omkleden.” “We zijn in september gestart met de voorbereidingen”, vult Ellen van Noordwijk (14, Rotterdam) de derde Katharina Katharina haar aan. “Dat begon met proefstukjes om te zien hoe iemand speelt. Ik vind de rolverdeling goed gedaan en de regisseur heeft ook echt gelet op gelijkenissen.” “Dat moet ook wel omdat we alle drie hetzelfde personage spelen”, zegt Mirre lachend. “Ze wordt in het stuk wel ouder, maar toch blijft ze van binnen hetzelfde meisje van negen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 20 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15