Hilde Groenendijk en haar zoon tonen alvast de beker. (Foto: Margriet van Dam)
Hilde Groenendijk en haar zoon tonen alvast de beker. (Foto: Margriet van Dam) Foto: Margriet van Dam

Wie krijgt de Capelse Doorzettersprijs?

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - De Capelse ChristenUnie reikt dit jaar de Capelse Doorzettersprijs uit. Mensen die tegen de stroom in roeien in het belang van Capellenaren, verdienen volgens deze politieke partij een steuntje in de rug.

Door Margriet van Dam

Het is niet de eerste keer dat de ChristenUnie deze prijs uitreikt. De Stichting Natuurvrienden Capelle en de Belangengroep Gehandicapten Capelle ontvingen deze waardering al eerder uit handen van de politici. “Je zoekt als politieke partij manieren om burgers te betrekken bij wat je aan het doen bent”, legt Hilde Groenendijk, burgerraadslid ChristenUnie, uit. “Mensen willen graag gehoord worden. Er zijn organisaties of mensen die zich inzetten voor het algemeen belang van Capellenaren of een bepaalde groep Capellenaren, die zich niet altijd gehoord voelen door de gemeenteraad. Zo had de Belangengroep Gehandicapten Capelle gevraagd om eraan te denken dat het wijkgebouw in ‘s-Gravenland toegankelijk moet zijn voor mensen met een rolstoel. Vervolgens was het gebouwd en mensen met een rolstoel konden niet naar de wc en de balie was te hoog. Dan kan ik me voorstellen dat zij gefrustreerd zijn. Ze hadden het nog zo aangegeven en dan wordt er niet naar geluisterd. Wij willen dat soort mensen dat tegen de stroom in roeit, een steuntje in de rug geven. Het is fijn dat mensen doorzetten, volhouden. Je hoort ook mensen die zeggen dat het toch geen zin heeft om ertegenin te gaan en daarom afhaken. Wij vinden het goed als mensen blijven strijden voor het belang van bijvoorbeeld gehandicapten of van het groen.”

De ChristenUnie krijgt al veel meldingen binnen. “In de samenleving zijn onwijs veel initiatieven van mensen die ontzettend veel verstand hebben van zaken”, zegt Groenendijk. “Als politicus weet je niet alles. Je moet gevoed worden door medeburgers. Het is mooi als je hun expertise kan gebruiken en daarmee het algemeen belang kan dienen of een specifiek belang, maar wel Capels.”

Via het mailadres fractie@capelleaandenijssel.christenunie.nl kunnen mensen namen van doorzetters doorgeven. Dit kan nog tot 24 februari. Op zaterdag 10 maart is de uitreiking. De locatie is nog een verrassing. “Die hangt af van de winnaar”, vertelt Groenendijk. “We gaan op zoek naar een ludieke plek die bij de winnaar past. De winnaar krijgt een beker. Het gaat vooral om de symbolische eeuwigheidswaarde. Dat je jaren later terugkijkt en ziet dat je in 2018 in het zonnetje bent gezet. Zo werkt het als bemoediging. Ga zo door! Blijf maar die luis in de pels. Bijt maar als het nodig is, want je hebt een goed doel. Komt er weer een kink in de kabel? Kom op, we gaan door!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 22 uur geleden
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws gisteren
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55