Cees Labrie in zijn kapsalon aan het Hollandsch Diep (Foto: Annemarie van der Ploeg).
Cees Labrie in zijn kapsalon aan het Hollandsch Diep (Foto: Annemarie van der Ploeg). Foto: Annemarie van der Ploeg

Kapper Cees uit Capelle: ‘Mijn zaak is mijn kind’

Algemeen 34 keer gelezen

Toen hij 15 jaar was ging hij al op zijn fiets langs de deur met zijn KLM koffertje met krulspelden om bij zijn tante krulspelden te zetten. Het zat er als kind al in en hij vindt het gewoon leuk. Inmiddels zit hij met zijn kapsalon sinds 1996, dus al 22 jaar aan het Hollandsch Diep 59. Op 23 februari werd hij 65 jaar maar aan pensionering moet hij niet denken, want zijn werk is zijn hobby en stilzitten kan hij niet.

Door Annemarie van der Ploeg

Capelle - “Ze gaan niet naar de kapper maar ze gaan naar Cees. Het is hier net een grote huiskamer. Je hebt hier veel sociale contacten. Je bent een beetje psycholoog en hoort hier veel verhalen. Als mensen ziek zijn of in het ziekenhuis liggen, ga ik naar ze toe om de haartjes even mooi te maken. Samen met mijn dochter Lindsey ga ik ook naar overleden mensen om ze netjes te maken en make up te verzorgen. Dat is mooi om dat te mogen doen. We hebben het er best moeilijk mee om mensen kwijt te raken. Je hebt toch een bepaalde band met de klanten. Soms met wel vier generaties. We hebben klanten van 1 tot 100 jaar. Ik ken Capelle van haver tot gort. Vroeger was het klein, nog een echt dorp. Maar ik voel me nog steeds dorpeling.Vroeger waren wij een dameskapsalon, maar dat is veranderd. Vorig jaar heb ik een beetje verbouwd en zit er een stukje barber in. Ik zorg ook voor vernieuwing voor het jonge goed. De modetrend is ook anders dan vroeger. Je moet je aanpassen”, vertelt Labrie.

Labrie doet het rustig aan vanwege zijn rug. “Ik kon niet lopen en ben aan mijn rug geholpen, maar die is al jaren niet goed meer. Ik vind het leuk om hier te zijn. Mijn dochter heeft de zaak voor een groot deel overgenomen en mijn vrouw en zus staan ook in de zaak. Hier staat alleen maar familie. En ik ben er zo vaak mogelijk. Wij weten waar we mee bezig zijn. De klant moet tevreden de zaak uit gaan. We hebben hier heel wat meegemaakt; een klant die in de folie en de watten zat en een sigaretje opstak. De watten vlogen in de fik en ik heb alles snel gedoofd. Vorige week vond mijn vrouw een gehoorapparaat in de wasbak en die deed het nog ook. Ik praat ook met de mensen, ben een soort psycholoog. Die dingen blijven hangen en worden gewaardeerd. Voor mijn verjaardag ontving ik 232 kaarten. Ik heb zat echt met een dikke strot vanwege de lieve verhaaltjes. Maar ik doe iets omdat het in me zit. Ik benader mensen zoals ik ook benaderd wil worden. Als ik ooit kom te sterven, hoop ik dat ik met kam en schaar neerval. Ik voel me een heel rijk mens met zo veel lieve warme mensen om me heen. Ik ben zeer bevoorrecht.”

Labrie Coiffures is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 8.00 tot 17.30 uur. Telefoonnummer: 010 4512529.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 8 uur geleden
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 9 uur geleden
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55
Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 23 apr, 14:53
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 23 apr, 11:45
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws 23 apr, 09:55
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws 23 apr, 08:27
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35