Musicalgroep Zorgeloos repeteert voor 'Oranje Boven'. (Foto: Margriet van Dam)
Musicalgroep Zorgeloos repeteert voor 'Oranje Boven'. (Foto: Margriet van Dam) Foto: Margriet van Dam

Musicalgroep Zorgeloos treedt op...

Algemeen 41 keer gelezen

Een musical om daarmee een jubileum te vieren werd een succes voor de jaren daarna. Stichting Zorgbeheer De Zellingen treedt met musicalgroep Zorgeloos elk jaar op.

CAPELLE/KRIMPEN - Voor de negende keer treden de musicalsterren op. De eerste uitvoering was met het 12,5-jarig bestaan van de zorgorganisatie. “Toen hebben we een bureau ingehuurd”, vertelt Petra Ponsen, lid van de werkgroep en acteur. “Dat maakte een musical over het bedrijf, die werd uitgevoerd door en voor medewerkers.” “Toen we klaar waren met het optreden, vonden we het jammer dat we het niet aan de bewoners van onze woonzorgcentra konden laten zien”, vervolgt Ineke Kalkman, regisseur. “Toen hebben we besloten om ook in onze locaties het stuk op te voeren. Het jaar erop wilden we weer. Die jaren erna schreef ik de stukken. We zijn nog steeds amateurs, we zijn er niet voor opgeleid, maar je ziet echt ontwikkeling in de groep.” “Het is een groep die heel close is geworden”, zegt Petra. “Een soort tweede familie. We werken in alle lagen van De Zellingen, van management tot keukenpersoneel, van vrijwilligers tot medewerkers in de zorg.”

Ineke heeft dit jaar het stuk ‘Oranje Boven’ geschreven. “Het gaat over een dorpsplein waaraan een aantal mensen woont”, legt ze uit. “Een vrouw is voorzitter van de Oranjevereniging en er is nog een lid, maar verder is er niets meer van over. Wel zijn deze twee mensen heel erg gemotiveerd. Er komt een bericht van de RVD dat het plein honderd jaar bestaat en dat de koninklijke familie op Koningsdag het plein zal bezoeken. Dan is iedereen zo enthousiast, dat ze allemaal in de spotlight willen staan. Maar er is ruimte voor maar één presentatie. Dat levert onderlinge strijd en sabotage op. Aan het eind komt het goed en de Oranjevereniging floreert. Het wordt zo gezellig, dat ze niet eens in de gaten hebben dat de koning voorbijkomt. Er zit wel een moraal in, maar we zijn niet te moralistisch. Onze naam is Zorgeloos en het moet vooral feel good zijn. Als je achteraf die reacties van mensen hoort, kan je daar nog maanden op teren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Familiehuis Schollevaar met als thema 'de Koning': samenkomst op 28 april Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Zonnebloemwedstrijd: welke Capellenaar heeft de hoogste? Nieuws gisteren
Afbeelding
Samen afval rapen (met smakelijke beloning na afloop) Nieuws gisteren
• Ewout Bückmann.
Ewout Bückmann zwaait af als voorzitter Adviesraad: 'Het team staat' Nieuws 22 apr, 16:35
• De speurtocht leidt ook langs de houten kunstwerken.
Lentespeurtocht in het Schollebos Nieuws 22 apr, 13:06
• Pianist Roderigo Robles de Medina.
Gruppman Ensemble speelt Surinaamse muziek in Van Cappellenhuis Nieuws 22 apr, 10:33
Afbeelding
Werk aan fietspad Algerabrug: één helft blijft open Nieuws 22 apr, 08:07