Afbeelding

Maatschappelijke stageweek Accent feestelijk afgesloten

Algemeen 37 keer gelezen

Capelle - In de week van 12 tot en met 16 maart liepen 45 eerstejaarsleerlingen van Accent Praktijkonderwijs, hun maatschappelijke stage. Ruim 30 bedrijven en organisaties werkten mee. Wethouder Ans Hartnagel opende de week en reikte de speciale stage T-shirts uit. Vrijdag 16 maart jl. werd de week feestelijk afgesloten.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst met ouders/verzorgers en stagebegeleiders werden de leerlingen in het zonnetje gezet. De leerlingen kregen hun certificaat uitgereikt als bewijs dat ze de maatschappelijke stage hebben behaald. Arja de Bes van Accent kijkt terug op een hele mooie week: “Bijzonder was dat het merendeel van de leerlingen dit jaar zelf een stage hebben gezocht. Het belangrijkste doel van deze week was: iets betekenen voor de maatschappij. Daarnaast deden de leerlingen hun eerste werkervaring op. De afsluiting van de maatschappelijke stage was zeer geslaagd, volgens een ouder was het zelfs hartverwarmend. Alle leerlingen waren aanwezig en de opkomst van ouders was ook groot. Daarnaast waren er verschillende stagebegeleiders die de moeite hadden genomen om het bedankje in ontvangst te nemen. Alle leerlingen waren trots op hun certificaat en blij met de opgedane positieve werkervaring. Belangrijke onderdelen die op school getraind worden, hebben ze in de echte praktijk kunnen oefenen zoals: op tijd komen, hulp vragen, iets bespreken, iemand op de juiste manier aanspreken en zelfstandig reizen. De meeste bedrijven waren zo enthousiast dat een stageplaats voor volgend jaar al ‘gereserveerd is’! Al tijdens de week kwamen de enthousiaste berichten binnen. Pameijer liet weten dat we een leuke leerling hadden gestuurd. En het Kat Inn Kattenhotel vond het jammer dat de week er al op zat. Maar we kregen ook reacties als: ‘je kunt me bellen wanneer jullie weer een stageplaats zoeken.’ Volgens AH Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de stagiaires zeer waardevol. Niet alle stagebegeleiders konden erbij zijn, logisch want het bedrijfsleven gaat gewoon door. Daarom worden de bedankjes deze week persoonlijk door de stagiaires langs gebracht.”

32 deelnemende bedrijven
In totaal deden 32 bedrijven/instellingen mee aan deze week. Verschillende supermarkten van Jumbo en Albert Heijn in Nieuwerkerk, Rotterdam en Capelle aan den IJssel doen mee. En ook de Plusmarkt in Gouda. Pameijer, Kat Inn Kattenhotel, Zorginstelling Aafje, JJ Buskusschool, Capelle werkt, Welzijn Capelle, Unity99 Rotterdam, Robedrijf, Dierspecialist Capelle, Daamen & van Sluis Capelle, Pallet Recycling Bergschenhoek, Promen, Voedselbank Capelle, Fix & Go Scootershop Rotterdam, Maritiem Museum Rotterdam, Ebel Montage, Kruitvat, Zellingen, OBS Prins Willem Alexander School in Nieuwerkerk, Sportcentrum Eage Gym, Sparkle Care, het Hospice IJsselthuis, CJG, KVD Maxice ‘d Care, Het Kasteel van Versailles en Accent Capelle Praktijkonderwijs zelf. Tijdens de week bezochten mentoren en docenten van Accent en jongerencoaches van Welzijn Capelle de stageadressen.

Enthousiaste leerlingen
Wethouder Ans Hartnagel werd bij de opening vergezeld door Hedy van den Berg, bestuurder van Havensteder. Samen openden zij maandagochtend in alle vroegte de week officieel en deelden de werkshirts uit. De leerlingen begonnen enorm gemotiveerd aan de stageweek, sommigen waren al tijdens de opening begonnen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20
Afbeelding
Ongeval op Capelseweg, één persoon naar het ziekenhuis 112 17 apr, 13:42
• Metro bij station Schenkel.
RET solidair met NS: openbaar vervoer staat zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 11:55
Afbeelding
Column - Wonen we in de leukste gemeente? Nieuws 17 apr, 10:15
Afbeelding
Mannen die gelinkt worden aan explosies Ravelstraat opgepakt Nieuws 17 apr, 08:04
Afbeelding
Competitieseizoen start voor Sparta Cricket op 20 april Nieuws 16 apr, 17:15