Succes voor de synchroonzwemmers van ACZ.
Succes voor de synchroonzwemmers van ACZ. Foto: pr

ACZ negenmaal regiokampioen!

Algemeen 39 keer gelezen

Capelle - “Eens kijken waar we staan.” Dat was dé vraag van de ACZ-trainers Synchroonzwemmen voor het Regiokampioenschap. Dit kampioenschap geldt voor alle regioverenigingen als meetmoment in de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap Junioren (15-17 jaar) en de Synchrobeat, het NK voor Age1 en Age2 (9-15 jaar). Nu, dat werd al snel duidelijk: met negenmaal Regiokampioen, drie keer zilver, vier bronzen plakken en een vierde en vijfde plaats regeerde ACZ zaterdag 24 maart op het Regiokampioenschap in het Van Groenhovenbad in Gouda.

ACZ is een zwemvereniging voor breedte- en topsport. Bij de ruim 70 leden tellende Synchroonafdeling zijn beide onderdelen fifty/fifty vertegenwoordigd. Het hele jaar doen de trainers en commissies hun best de leden een sportief en gezellig zwemseizoen te bieden, met voor de topsporters deelname, een finaleplaats of zelfs een medaille op het NK als eindresultaat. Voorafgaande aan deze kampioenschappen (voor iedere leeftijdscategorie een kampioenschap) is de Regiokampioenschap een mooi meetmoment en om de uitvoeringen daar waar nodig, nog bij te schaven.

In categorie 9-12 jaar (Age1) zwom Mare Schallenberg een uitstekende solo en werd Regiokampioen. De andere ACZ-talenten Elif Teke en Maya Sirobokov behaalden respectievelijk zilver en brons. Nina van Rijswijk miste net het eremetaal en werd vierde. Elif en Maya werden Regiokampioen met hun duet, evenals de ploeg met deze vier meiden, aangevuld met Claire Lanser, Rosalie Sirobokov, Senna Verwaal en Letizia Holstvoogd.

In categorie Age2 (12-15 jaar) liet Maria Lorenzini een prachtig duet zien en behaalde het Regiokampioenschap. Floor Schallenberg werd tweede. De zussen Mare en Floor Schallenberg werden bij de duetten Age2 Regiokampioen, het duet van Dionne Sijben en Eline Penning werd tweede. Deze meiden zwommen zonder Mare maar met Femke Maertens en Kinscö Biró ook naar het goud en werden Regiokampioen. De ploeg met ACZ’s enige mannelijke zwemmer Giovanni van der Zon werd met Esther Lanser, Marloes Ardon, Kyara Alexander, Michelle Koot, Tuana en Kayra Özsahin en Tara Vyent verdienstelijk vierde.

Bij de Junioren (15-17 jr) ging het succes verder. Kim Schallenberg werd met haar solo Regiokampioen, gevolgd door de solo van Manolya Yapar met zilver en Hester Cups solo als derde. Laura Sijben miste, net als Nina, ook net de medaillereeks en werd vierde. Amy van der Well werd zesde. Kim en Manolya werden met hun duet overtuigend Regiokampioen, het duet van Marleen Brandhorst en Laura van Meel behaalde brons. De ploeg, bestaande uit Kim, Manolya, Laura S., Laura M, Marleen, Hester en Jade Middelhof, sloot het medaillegeweld af met nóg een Regiokampioenstitel.

De wedstrijd werd afgesloten met de combinaties, waaraan een de ACZ-combi mee deed. De ploeg met Amy, Giovanni, Kinscö, Femke, Kyara A., Emmy Bonte, Lisa van Ostaijen, Esther Lanser en de zussen Kyara en Yinli Titt werd vijfde. De trainers waren blij met de resultaten. Een mooi uitgangspunt in de strijd om het Nederlands Kampioenschap Junioren op 7 april en het Nederlands Kampioenschap Age 1 en Age 2 op 16 en 17 juni. Nu nog de puntjes op de i.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 18 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15