Myrna van Berkel vol passie op weg naar WK rhönrad

Algemeen 35 keer gelezen

Myrna van Berkel mag je gerust een bijzondere sportvrouw noemen. Al was het alleen al vanwege het feit dat ze als 29-jarige turnster tussen aanmerkelijk jongere meiden uitstekende prestaties boekt. Maar er is méér....

Door Jan J. Timmer

Capelle aan den IJssel - Van Berkel wist zich in haar andere hoedanigheid - die van rhönrad-turnster - te plaatsen voor het WK dat medio mei in Zwitserland gehouden wordt. Ze komt daar uit op het onderdeel ‘Sprong’.

“Ik besloot dit jaar na een afwezigheid van twee seizoenen terug te keren in het rhönrad”, vertelt de viervoudig WK-deelneemster. “Vraag me niet naar het waarom. Ik had er simpelweg gewoon weer zin in, zag mogelijkheden op mijn favoriete onderdeel Sprong en kwalificeerde me. Het wordt straks mijn vierde WK.

“Bij eerdere edities pakte ik een aantal zilveren medailles. Het zou geweldig zijn als het nu goud wordt! Om dat doel te bereiken heb ik een sprong met anderhalve schroef in voorbereiding, want daarmee kun je je op topniveau onderscheiden en extra scoren bij de jury. Maar eens zien hoe ver die me kan brengen.

“Ik ben hard aan het trainen om mijn doel te bereiken. Nee, lesgeven doe ik niet meer momenteel. Dat zou echt teveel zijn in combinatie met het aanstaande WK in aantocht en mijn dagelijkse werk in de zorg.”

Gezellig

Van Berkel, die vijf keer per week in de trainingshal te vinden is, beoefent haar sport tegenwoordig bij TurnAround in Capelle aan den IJssel. “Een erg gezellige vereniging waar ik me zeer thuis voel”, zegt ze.

Haar turnloopbaan begon ooit op ‘jonge meisjesleeftijd’ bij ACTV, samen met CGV enkele jaren gelden gefuseerd tot nieuwe club. Daarna stapte ze over naar TurnPoint om vervolgens via opnieuw ACTV en KDO-Krimpen bij TurnAround te belanden. “Ik concentreer me nu vooral op het turnen”, vertelt Van Berkel.

Dat blijft heel leuk om te doen en levert een goede basis voor het rhönrad. Dat er maar weinig turnsters van mijn leeftijd nog actief zijn, zie ik natuurlijk ook. Vaak haken ze af in de puberteit.

Een ander deel houdt het halverwege de twintig voor gezien. Voor mij geldt dat niet. Ik voel me fit en heb er nog altijd veel lol in. De motivatie komt van binnenuit, hè! Beter kun je het niet hebben toch”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Flyer Herfst in Schoorl
Nieuw Capels Toneel speelt voorstelling 'Herfst in Schoorl' Theater 11 uur geleden
Afbeelding
'Geldezels' melden zich op politiebureau Capelle: passende maatregel opgelegd Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderbingo bij Rollebollebos op 7 april Nieuws 27 mrt, 18:50
Afbeelding
Verdachte (47) van drugshandel aangehouden in Capelle 112 27 mrt, 17:02
Afbeelding
Matig slagingspercentage voor inbrekers in Capelle Nieuws 27 mrt, 13:42
Afbeelding
Column - Mensen uit hun isolement halen met sport Nieuws 27 mrt, 11:24
null
SVS legt basis voor seizoen 2024-2025 met contractverlengingen Sport 27 mrt, 09:02
Afbeelding
Geen vast bedrag vanuit gemeente bij humanitaire rampen Nieuws 26 mrt, 19:15